Followers

Monday, December 31, 2012

Amazing 2012

Assalamualaikum buat semua disini ..

Hari ini 31/12/2012 , iaitu petanda menunjukkan penghujung bagi tahun 2012 yang banyak memberikan suka duka buat semua orang .

Begitu juga dengan saya ...
Untuk Tahun 2012 , suka lebih dari duka ( duka tak usah dikenang , andai dikenang jadikan pengajaran )


02/01/2012 
Pindah masuk rumah baru , ini bermaksud stay together-gather dengan incek Hubby & unborn child ( tengah preggy time ini ) . Start tarikh ini bermakna saya dah ada keluarga dan komitmen yang sangat penting dalam kehidupan sekarang .


31/05/2012
First time celebration Birhtday Inceek Hubby . Incek Hubby bawak jejalan pusing Penang malam tu. Pergi lepak Padang Kota Lama. Incek Hubby belanja makan Aiskrim roti , bersembang-sembang sakan , Then pegi makan tomyam set dekat Foodcourt Pantai Seagate ...( Saya yang kena belanja incek Hubby )

14/06/2012
Incek Hubby celebrate my birhtday dekat Johnny's Restaurant Queensbay Mall . Best sangat-sangat sebab kita kan tengah preggy so mintak apa pun mesti boleh tercapai hajatnya. So kita pun mintaklah nak makan steamboat dekat Johnny's Restaurant . Marvellous sesangat :)))))

10/07/2012
Lahirnya MUHAMMAD AAKIF FAYYADH BIN MOHD AMAY pada tarikh yang sangat bermakna jam 1.19pg di Hospital Raja Permaisuri Bainun , Ipoh . ( yeeeyyy ! anak saya orang ipoh macam saya jugak ) Dialah pelengkap hidup kami sekarang :)))))


**antara moment-moment yang semestinya saya tak lupakan sepanjang tahun ini . 2013 lagi berapa jam saja lagi , dan saya berharap tahun 2013 akan jadi tahun yang sangat membahagiakan buat kami satu keluarga 


HAPPY NEW YEAR OLLS :)))))


Monday, December 24, 2012

Satu Langkah Maju KeHadapan :)


Assalamualaikum semua belogwalking or silent reader :))))

New entry :)))))

Mummy rasa sangatlah happy kerana apakah ? Kerana anak saya sudah satu langkah maju kehadapan .
Maju bagaimanakah ??
Bagaimanakah ??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Fayyadh dah boleh meniarap lah. Pantang bagi baring atas tilam atau katil mesti dengan segera si kecik saya akan mengalihkan badannya :))))
Dan ini merupakan pengalaman yang sangat-sangat saya nantikan :))))
Begitu jugalah untuk mummy yang dekat luar sana kan..

Tambahan pulak , Fayyadh pun dah start makan makanan pejal . So setiap pagi Mummy akan buat Bubur nasi taruh carrot + ubi kentang then Mummy blend bagi sehalus-halusnya barulah Mummy suapkan dia makan & the best part asal sudu dah dekat mulut Fayyadh mesti dia akan ngangakan mulut dia dan Mummy sangat happy sebab dia senang nak bagi makan.

Mummy ingat nanti Mummy nak merajinkan diri jenguk belog Dr.Harlina lah nak amik makanan solid yang dia selalu bagi Little B makan.
Nanti-nanti Mummy update latest entry dengan gambar Fayyadh yang tengah meniarap ye :)))))



Terima Kasih Daun Keladi , Nanti Datang Lagi :)))))

Wednesday, December 19, 2012

Tension Sangat

Assalamualaikum buat semua yang sudi menjengahkan diri ke Blog saya yang serba kekurangan ini. TERIMA KASIH YE  sbb sudi jenguk walaupun sekejap.

Mula-mula sekali saya ingin memohon maaf andai blog ini dah lama tak update entry terbaru. Sejak-sejak dah bergelar MUMMY niyh makin payah lak nak menulis dekat sini sbb Fayyadh dah makin aktif sekarang , tambahan pula , rumah baru je masuk internet line ( Terima kasih incek hubby kerana membelikan lappy untuk saya dan masukkan internet line ) untunglahkannnnn..

Lately ni saya asyik post status dalam Fesbuk mengenai rumah sewa yang sekarang kami duduk di lelong tapi hingga kini tiada yang nak beli (dah tempatnya tak strategik &rumah yang sangat kecik)

Tapi yang membuatkan saya tension bila inform dekat owner dia macam marah-marah sbb saya & incek hubby mintak balik deposit sbb dah rumah ni bukan hak dia lagi so mmg patut deposit kami dia kena return balik. Tapi biasalah bila kita berurusan dengan bangsa lain niyh macam-macam nak diputar belitnya. Last-last kitaorang amik keputusan hujung bulan December niyh PINDAH . Dan yang palng puas hati bil elektrik + Bil air memang kitaorang biarakan tertunggak. Hahahahaha PADAN MUKA KAU !!!
Macam ini je caranya nak ajar dia.


Sekarang ini dalam proses nak cari rumah sewa. Dalam Mudah.my pun dah cari tapi tak berapa reasonable sbb 2 bilik sewa rm400. Rumah yang sekarang sebulan baru RM300 = 2 bilik gak.
Now ada masa lebih kurang 2 minggu saja lagi . Barang siapa yang ada maklumat tentang rumah sewa area Farlim @ Air Itam Penang , bolehla contact saya ye :)


✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖