Followers

Saturday, December 17, 2011

Miss Her So Much !

Quickie Updated ..
Just a quickie one ..

I just want to tell about how i miss my sister so much !
I know she felt the lost because i already became someone wifey ..
Before this we always spent time together !
Like hangout together , Watching movie together & most important sleep together !
The most precious moment that i won't forget is i always GOSOK her elbow before falling asleep .
Now i don't have the chance to do like that again and again .
I try to practice on my husband's elbow but it totally different , at the end i just use my own elbow .
Only that i will falling asleep !

I know since i become a wife , i was not pay attention to my sister ! And i know she is sad because i lack the attention to her . I'm sorry angah ! After this , i promise i will give my full attention to her ! Although , my husband don get that kind attention !

Angah ! I really miss you so much !
I hope we can spend time together again like before !


Tuesday, December 13, 2011

.. Berita Baik lagi ..

Assalamualaikum pembuka bicara .. Okeh ! sekali lagi saya biarkan belog saya ini bersawang-sawang .. Sorry sangat-sangat untuk yang tertunggu-tunggu akan peng-update-kan belog saya ini .. Cewahh ! macamlah ramai sangat yang belogwalking belog anda ye Cik Puan Elani oii .. Hehehe ( beranganlah ) ..Okehlah kan saya perasaan ! Perasan untuk diri sendiri saja ! Jangan anda cemburu ! Back to basic lah Cik Puan Elani - Berita Baik lagi ..

Setelah hampir 2 bulan lebih saya bergelar isteri kepada incek Husband kami dikejutkan lagi dengan berita yang sangat-sangat gembira .. Beritanya ialah :-

SAYA PREGNANT almost 6 Weeks ! Sebenarnya tak sangka dan sangat tak expect kehadiran baby ini . Dapat rasa perubahan ketara sebelum dapat tau saya pregnant , saya kerap rasa lapar . Saya ingatkan lapar sebab nak datang period . Tapi tunggu punya tunggu tak datang juga period lebih 2 minggu . Mak sarankan saya pergi ke Klinik berhampiran . Setibanya di sana , waktu itu saya seorang diri tanpa di temani oleh incek Husband . Perasaan saya ketika itu sedih + gementar ! Senang cerita macam-macamlah saya rasa . Masuk bilik doctor lepas tu inform doctor period tak datang almost 2 weeks lalu doctor suruh saya jalani ujian air kencing . Tunggu seketika kemudian doctor memberitahu "Tahniah ! positif yang sangat kuat !" dan ia bermaksud saya PREGNANT .

Sejak-sejak diri saya PREGNANT , perubahan yang ketara ialah selalu makan , Kerap sakit kepala , Rasa loya selepas makan & terkini saya rasa sangat malas ! Mak marah saya sebab saya malas . Mak cakap jangan malas nanti anak turun jadi malas . Saya takut ! Saya tak mahu jadi macam itu . Huhuk ~

Masa saya berada dirumah mak mertua saya bermacam-macam pantang yang diberitahu kepada saya oleh kakak ipar saya antaranya ialah :-
1) Jangan lalu bawah ampaian
2) Jangan Lalu bawah pokok cermai
dan bla-bla-bla ...
Arghhhh ! banyaknya pantang perlu ku lalui .
Tapi macam mana pun saya memang kena ikut pantang-pantang itu .

Due date : 20/julai/2011
✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖