Followers

Monday, October 24, 2011

................

Setelah sekian lama saya tak hupdate bel0g niyh nampaknya bukan setakat berhabuk dah niyh termasuk sekali bersawang-sawang . Makin lama dibiarkan makin bersawang-sawang . Untuk mengelakkan bersawang-sawang terpaksa juga saya menghupdate bel0g niyh . ( walaup0wn pada hakikatnya tak ramai pun yang suka baca entry saya niyh .. Jangan kau perasanlah ) .

Title entry kali ini .........

Tak ada tajuk rasanya sebab BLUR .
Oops ! Mengapakah saya BLUR ?
Sebab saya memikirkan tentang segalanya ..

Seperti ::

1) Majlis Resepsi Perkahwinan saya(most important f0r this m0ment)
2) Gegala S0sial or S0-Sial yang dah menelanjangkan remaja-remaja diluar sana

1. Majlis Resepsi Perkahwinan

Apa yang saya boleh katakan di sini semakin hari semakin dekat waktu yang ditunggu-tunggu oleh kaum keluarga saya . Tiap kali saya berjumpa dengan orang semua bertanyakan mengenai Majlis itu . Apa yang saya boleh harapkan supaya Majlis berjalan dengan lancar dan mendapat keberkatan .

Yang membimbangkan saya ketika ini ialah semua mengatakan badan saya semakin kurus . Setahu saya amalan pemakanan yang saya amalkan sekarang boleh menaikkan berat badan saya , tapi saya sendiri konfius dengan keadaan ini .
Boleh dikatakan Breakfast yang saya ambil kebanyakkan berat-berat belaka seperti NASI LEMAK serta ROTI CANAI .
Lunch pulak boleh dikatakan makan NASI CAMPUR tiap-tiap hari .
Tea-time kadang-kadang makan kueyteow goreng tak pun capati ataupun roti canai.
Untuk dinner , mestilah makan Nasi beserta lauk yang mak saya masak .

Hurmmmm tapi masalahnya sekarang berat badan saya tak naik-naik juga .
Ada sesiapa yang boleh bagi cadangan macam mana nak naikkan berat badan ?
Any0NEEEEEEE help me please !!!

Untuk Majlis Resepsi yang akan berlangsung tidak kurang 4 hari saja lagi .
Setakat ini persiapan boleh dikatakan 85% dah ready .
Yang tinggal hanyalah menda-menda yang kurang penting sahaja . Bak kata orang menda-menda touch-up niyh . hehehe shengal lah kau niyh Elani .

Untuk Majlis Resepsi ini tema yang diguna pakai ialah Light Pink + Light Purple . Semua ahli keluarga telah mengambil kata putus untuk memakai baju dengan warna yang sedondon iaitu Purple . Tak kesahlah kan sedondon ataupun tak janji waktu kenduri ini dapat mengeratkan Silaturahim serta mendekatkan hubungan yang telah lama terjauh itu . Harap-harap begitulah .

Cukuplah kot untuk entry 1 niyh . Dengan ini Saya NOR ILLANI BT HASSAN merangkap wifey kepada MOHD AMAY MOHD DESA menyusun sepuluh jari memohon maaf andai ada bahasa didalam entry ini yang kurang disenangi oleh belogwalking sekalian harap dapat maafkan ye .









p/s : untuk GEJALA SOSIAL @ SO-SIAL YANG MELANDA REMAJA akan dibincangkan untuk entry yang akan datang





Thursday, October 13, 2011

About 2 weeks ..

Assalamualaikum pembuka bicara ..


Kini sudah 3 minggu aku bergelar ISTERI kepada incek HUBBY tersayang :)

Kalau dulu bergelar TUNANG nak keluar pergi dating lama-lama pun mak ayah marah . Sekarang niyh siapa yang berani marah haaaa ..
Hahahaha best part kalau dulu nak buad macam gambar bawah niyh memang kena macam gambar niyh la tapi budak-budak sekarang dah tak peduli hukum-hakam dah . Saya ini bukan baek sangat tapi Alhamdulillah Allah SWT masih membuka jalan untuk aku berubah .


Tapi sekarang kalau nak buad macam niyh tadenye nak kena tampar ke sepak ke apa ke sebab dah jadi SUAMI ISTERI :)


Kalau buley nak jadi macam kucen-kucen kat atas ini . Romantik kan ?

Perasaan saya ketika ini haruslah berbunga-bunga .

(Seperti Winnie The Pooh ini)

Nak cerita lebih-lebih pun ini cerita dalam kelambu kata orang tua-tua dulu so ini bermakna secret of the kingdom ..
Syhhhhhhh ~ taley bagitau lah
Sangat mintak maaf ye Belogwalking here !


Setakat ini persiapan berjalan dengan lancar .
Tadi pun baru received e-mail dari syarikat yang buad bunting d0rg e-mailkan design bunting ..
Saya nak mintak pendapat belogwalking semua

Check it Out bebeyh !


Apa pendapat anda semua ??
Terkejut tak ?
Terkejut sebab apa sebab cantik kan ?


Rasanya sampai sini sahaja hupdate terbaru dari saya ..



Tuesday, October 4, 2011

Majlis Pernikahan (-.-)

Assalamualaikum buad semua belogwalking di sini .

18/9/2011 ( Ahad )

Tarikh yang sangat bererti bagi diri saya serta incek tunang oopsss ! da jd incek hubby lah :)

Semalam around 10.15 am dah siap-siap untuk pergi make-up . Lepas tu suddenly mak tep0n dan bgtau Naib Kadi dah tunggu dekat rumah . Aishhhh ! semalam ayah tep0n , dea bta0 kalau pihak laki sampai dea suruh ayah tep0n . Tetibe dea buad macam gini lak . Adoiii benar-benar parah meyh :)

Lebey kurang pukui 12 tghari , saya sudah siap di make-up .

Perbezaan :

Sebelum di lukis mukaku :)



Selepas mukaku di touch up oleh mak andam :)

Memang totally different kan ?
Macek-macek keliling rumah aku cakap bila muka aku tak make up jd seperti kanak-kanak riben ( almaklumlah awakk niyh bdn kecik m0lek jewp )
Bila dah make-up nampak matured .
hahaha :)

Kami nikah dalam pukul 1.45 ptg jugak sbb Naib Kadi suruh lepas Zohor .
Waktu menunggu Naib Kadi tuh baca perihal-perihal rumahtangga tu , pernafasan aku secara tetibe jadi tak lancar . Pertama kali aku rasa sangat nervous ( omputeh ckpla ) kalau melayu cakap gemuruh . Baru aku tau macam mana rasa pengantin sewaktu menunggu Akad Nikah dijalankan .
Terpandang pulak muka incek hubby tersayang . Memang totally different sebab nampak dea p0wn nervous semacam . Incek hubby nervous sbbkan dea takut Naib Kadi tuh tanya banyak-banyak tapi Alhamdulillah ! Syukur kepada Allah SWT sebab Naib Kadi tuh tak tanya apa-apa pun . Dea terangkan serba sedikit pasal rumahtangga then macam mana cara nak ijab dan kabul . Terus dea jabat tangan incek hubby tersayang . Dengan sekali lafaz sahaja aku telah sah menjadi isteri kepada Mohd Amay Mohd Desa . Dengar jewp Saksi-saksi cakap sah terus terbit di bibir aku ucapan Alhamdulillah dan bermulalah sesi sebak-menyebak especially untuk my mum , my sis serta my kezen ! Aku sedaya-upaya menahan sebak tapi sampai jewp saat my mum cium pipi aku serta-merta gugurlah airmataku ( mak ! niyh abeh make-up ai ta0 . hehe .)

Upacara pembatalan air sembahyang dilakukan di masjid jugak . Ceh ! ingat buat dekat rumah . Takpela mana-mana pun buley . Buat dekat masjid mane tau buley dapat keberkatan lebey dalam rumahtangga niyh :)

Gambar-gambar sekitar Upacara Pembatalan air sembahyang .
( Lets Pictures Do Talking )



Tanda dimiliki :)
Menjeling sebelum saatnya tiba :)
Nervousssss sangatt :)
Muka nampak tenang tapi hati tiada siapa yang tahu :)
Khusyuk mendengar Khutbah yang di baca oleh Naib Kadi :)
Hanya sekali lafaz :)
Saat membaca doa :)
Kelegaan jelas terpancar dimuka :)
Ketika saat selesai lafaz akad yang dibuat incek Hubby. Sangat terkej0t kerana tak sangka my kezen Aneesa buley mengalirkan airmatanya sekali :)
Majlis Pembatalan Air Sembahyang :)
Cincin disarung tanda dimiliki oleh incek Hubby :)
Menyalami tangan incek Hubby :)
Ciuman pertama dari Hubby :)
✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖