Followers

Friday, September 16, 2011

2 hari lagi ..


Assalamualaikum buad belogwalking yang di kasihi :)

Masa tinggal hanya 2 hari saja lagi untuk saya bergelar ISTERI kepada incek tunang .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Perasaan memang tak dapat digambarkan . Hanya kepada Allah SWT jewp aku memohon agar dipermudahkan segala urusan pada 18/9/2011 ini .

Semalam (15/9/2011) - received call dari incek tunang . Dea bta0 dengan cuaknye mengatakan ada masalah besar yang baru timbul .Aku p0wn bertambah-tambah cuak dibuatnya .
Incek tunang menanyakan bermacam-macam soalan seperti :

INCEK TUNANG :1) Ayang tau Bahasa Inggeris kan ?
SAYA :(mestilah tau sbb kat sk0la dlu ada blaja . Nak kata terer idak le . Tapi pahamla apa yang omputeh cakap)

INCEK TUNANG :2) Ayang tau guna komputer tak?
SAYA: (hadoii .. dah sahih2 tau guna . lau tak cane aku on9 fesbuk , update belog & buad kerja-kerja dekat opis )

INCEK TUNANG :3) Ayang tau ta ... isyhhh menatang apa tak tau BS niyh . Aku pown nyampuk UBS kot ?
Haaaa yang itu lah . hehee abang lupa .
SAYA:( oh ! yang itu dlu blaja . tp skunk dah ta hingatla )

INCEK TUNANG: Oh ! kalau mcm tuh tapewla .
SAYA : awat dok tanya macam private investigator niyh ?

INCEK TUNANG : Tadelah . tadi tokey abang tanya , ayang nak tak kerja sebagai kerani dkt tmpt kerja abang . kalau ayang terima job dea offer , dea akan cari rumah sewa untuk kita .
SAYA : wah ! okehla tuh . kurang-kurang tadelah kena susah payah nak cari kerja da .

INCEK TUNANG : okeh2 ! nty abang konfirm nan tokey abang laen

* Alhamdulillah kerana telah diberi rezki sebelum bergelar ISTERI kepada incek tunang . Terima Kasih Ya Allah

notakaki : Kebesaran Allah :)


Wednesday, September 14, 2011

4 hari lagi ..

Assalamualaikum buad semua bel0gwalking di sini ..

untuk entry kali ini ::

Ingin memaklumkan bahawasanya perasaan saya ketika sangat berdebar-debar . Sangat berdebar-debar okeh . Rasa seperti saya yang pengantin lelaki bakal berdepan dengan tok kadi . Aishhhh ! cane lah perasaan incek tunang ea ? Adakah berdebar-debar seperti saya ?

Hurmmmm hari ini rabu . Esok khamis . Lusa Jumaat . Tulat Sabtu .. Ahad hari yang ku tunggu-tunggu ..
Aishhhhhhh ! takutnyeeeee ..

Rabu ...

Iaitu pada hari ini .
Aktiviti yang dijalankan ialah pergi melukis henna ..
Nak teng0k hasilnya ??

taraaaaaa ~
terimalahhhhhh !







Monday, September 12, 2011

6 hari lagi ..

Wink..wink..wink..


Assalamualaikum buat semua belogwalking untuk belog yang hingga kini tak gelimat-gelimat langsung . Aisehh ! Cane lah saya nak buad agar bel0g saya buley jadi segelimat bel0g-bel0g yang lain seperti : .. cik epal .. , dinky winky myravea , Hanis Zalikha & lain-lain bel0g yang gelimat lain .

Hahaha :)
Apa saja lah engkau niyh Elani Hassan !!
Entry niyh bukan untuk menceritakan bagaimana nak jadikan bel0g kau gelimat macam bel0gger2 yang dah lama berkecimpung dalam dunia bel0g niyh . Lagip0wn kau punye entry tak best macam entry-entry mereka itu . Sedarlah diri itu sikit wahai cik Elani oiii !(oppsss ! diri sendiri marah)

Back t0 title : 6 hari lagi !!

Ada apa dengan 6 hari lagi ea ? amb0iii buad2 tata0 nampak . memang nak kena piat telinga niyh . meyh cnie saya na tolong piatkan telinga . Dah gian niyh . huhu :)

6 hari lagi = jadi isteri kepada incek tunang !!

Dan untuk hari ini , aku pergi kerja memang bersenang-lenang kerana apa ? kerana my b0s tak bagi saya buad kerja sangat sebab menurut kata dia saya niyh tengah darah manis . Aishhh ! macam-macam pantang betul . dan menurut kata dia lagi , kalau jaman d0lu-d0lu memang seminggu lagi nak nikah memang pengantin tak ada peluangla nak bersuka ria di luar . Kena duduk jewp dalam rumah . Aishhh ! mau aku jadi semak kepala .

Itu p0wn b0s aku sangat berbaik hati kerana memberi aku kerja hingga hari rabu sahaja . Ini bermakna Khamis & Jumaat aku cuti . hahaha ( gelak jahat ) . Terima kasih buad b0s saya !

Dan perasaan ku ketika ini tak perlulah hampa-hampa sume tanya sebab cek tengah nerv0us bak kata omputeh . Amb0iii n0k kau speaking l0nd0n nampak . wakakaka ~
melalut jauh dah niyh . aiseymannn ! sebelum saya melalut dengan lebih lanjut ! adalah dengan senang dirinya saya mengundurkan diri dari penulisan ini kerana rumah tak berkemas lagi . Nanti mak aku balek tak ke naya kena marah . huhu :)

Next entry ... Dunn0 yet !

Sunday, September 11, 2011

Seminggu saja lagi ...


Assalamualaikum buad semua belogwalking di sini .
Setelah sekian lama saya meniamkan diri kerana agak sebuk menguruskan hal pernikahan yang hanya tinggal untuk 7 hari saja lagi .

hahaha :)
ini bermakna saya bakal menjadi isteri kepada incek tunang dalam seminggu lagi .

Preparation :::

1) hantaran
Sirih Junjung ( not yet )
Sejadah ( done )
Towel ( done)
set belt & wallet ( done )
Set perfume & facial ( done )
baju melayu ( done )
tafsir quran ( done )
kain pelikat ( done )
Lagi 2 item t0k cukupkan 11 hantaran kami bakal menggubah gula-gula beserta jeli bentuk orange .

most important : Semua hantaran di hasilkan sendiri oleh adeq saya serta diri saya sendiri . Kami sendiri tak sangka yang kami niyh memiliki kekreatifan tersendiri . Apa yang penting kami sangat pueh hati ! kalau korang nak tengok kreatif or tak kt0wg ley check out adeq saya punyer belog !

bab hantaran selesai :)

2 ) perasaan saya !

Bagaimanakah perasaan saya ketika ini kerana lebih kurang seminggu sahaja lagi bakal bertukar status .

Adakah perasaan saya seperti ini ?

seperti inikah ?

atau seperti inikah ?

Okeh ! sebenarnya perasaan saya ketika ini adalah .....

NERVOUS + EXCITED + TAKUT

Semua ini sudah bercampur aduk sehingga menjadi seperti ini :

itulah serba sedikit mengenai perasaan saya ketika ini .

3) Make up + Baju

mengikut kata Mak Andam saya dalam pukul 10 pg saya dikehendaki menghadirkan diri di butik kerana make up akan dilakukan di butik miliknya . Lagipun menurut kata mak andam itu , masa yang diperlukan untuk make up serta pemakaian baju saya akan mengambil masa lebih kurang 2 jam . aishhh ! lame tuh . cane lah nanti ea :)

Okeh ! itu antara preparation yang telah saya usahakan bersama adeq saya serta mak kesayangan saya . Anyway terima kaseh sangat-sangat untuk adeq saya serta emak saya yang telah bersusah payah untuk kesempurnaan majlis pernikahan saya nanti !

Dan mengikut kata bakal suami saya iaitu incek tunang , mereka akan tiba di masjid Hajah Puteh Mahami yang terletak di Taman Bercham Raya sekitar jam 12 tengahari kerana majlis pernikahan kami akan di adakan sebelum zohor .

notakaki : 8/9/2011 genap setahun usia perhubungan
saya bersama incek tunang :)

✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖