Followers

Friday, August 26, 2011

Ke Kreatifan Aku !

Assalamualaikum to all bel0gwalking :)

Untuk entry niyh saya nak menunjukkan kekreatifan yang saya sendiri tak jangka terpadam .
hehe :)








Inilah antara hasil kekreatifan anak pacek hassan serta macek r0s .
Sangat berpuas hati sebab all home made :)

Semua gubahan hantaran ini di buat sendirian berhad oleh Elani Hassan .

notakaki : lagi 4 hari nak raya !



Tuesday, August 16, 2011

About a month to go ..

Assalamualaikum buat semua belogwalking here !
Sangat-sangat minta maaf kerana dah lama tak update belog yang semakin samar-samar ini .
Tersangatla busy kebelakangan ini .

Hari telah masuk hari ke-16 kita berpuasa . Dan Alhamdulillah kerana kita masih diberi peluang untuk menjalani ibadah yang satu ini . Sangat berharap tahun hadapan dapat diberi peluang lagi .

Setelah 16 hari berpuasa , dan ini bermakna raya lagi 14 hari saja .
So baju raya semua dah setel ke ?
Berapa pasangkah baju raya anda untuk tahun ini ?
Pasti tersangat banyak ye .
Hehehe almaklumlah raya kan setahun sekali .
Pasti nak berhabisan kan ?
Tapi ingat ye jangan membazir sebab membazirkan amalan SYAITAN !
oh ! tak bagus . tak bagus itu .

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Today : 16th . August . 2011

Ini bermakna tolak tambah darab bahagi sebulan saja lagi untuk saya bersiap sedia dari segi fizikal dan mental sebelum saya menjadi isteri kepada incek Tunang saya .

Perasaan saya ketika ini ???
" kalau saya cakap saya nak lari laju-laju boleh tak dari sini ?"
"sebabnya saya takut , takut tak boleh jadi isteri solehah"
"ad0ii , ingat lagi dekat tarikhnya lagi xcted , rupanya tak "

Lately , kalau tengok cerita yang berkaitan kahwin aut0matik perasaan saya sebak bila si pengantin lelaki lafazkan akad itu dan saksi semua mengatakan sah . Macam itu jugak ke perasaan saya selepas di ijabkabulkan ? OMG ! macam tak takut je .
Adakah saya akan nangis seperti pengantin-pengantin itu ?
Halamak ! betul-betul sekarang keadaan under pressure .

Untuk incek tunang ? adakah perasaan anda seperti saya sekarang ?
OMO ! saya benar-benar takut !

Ya Allah , kau kuatkan hatiku untuk menempuhi apa jua dugaan yang engkau berikan kepadaku serta bakal suamiku . Aminn ~

notakaki : 18hb/sept/2011(Nikah)

✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖