Followers

Tuesday, June 28, 2011

Tender oh Tender !


Assalamualaikum kepada semua bel0gwalking here !
Yang baru menjadi f0ll0wer ataup0wn silent readers t0k bel0g yang agak kelam yang ntah bila nak gelimat p0wn tata0 . Dalam hati tingin gak nak jadi seperti bel0ggers yang terkenal sangat-sangat xspecially Cik Epal kita . Aishhh eden minat nau terjah bel0g dea . Anyway Cik Epal jangan marahkan saya sebab terjah bel0g anda keyh ! Saya peminat setia anda ta0 !

Saya niyh gem0r ben0 le melalut bukan-bukan !
aishhh minta ampun minta maaf ye semua ..

Kembali ataup0wn berbalek semula kepada tajuk entry saya pada hari ini :

TENDER OH TENDER !

Pada hari isnin ( 27/6/2011) , saya bersama b0s telah menghadiri Taklimat untuk Kawalan Keselamatan di Hospital Batu Gajah . Kami tiba di sana sekitar 10.20 am . Waktu kami tiba , saya agak terkujat kerana melihat ramai ben0 ye security c0mpany yg attend t0k taklimat niyh . B0s suruh saya belaj0 mcm mane nak attend taklimat yang mcm gini . Okie untuk saya ini adalah pengalaman yang tak mungkin saya lupakan .

Kami di beri taklimat lebih kurang 45 minit dan saya seperti biasa bila berhadapan dengan taklimat , kursus dan seumpama sepertinya ataup0wn sama waktu dengannye saya secara ot0matiknye akan berasa sangat mengant0k . hehehe tabiat yang memang langsung saya tak b0leh ubah . Alahaaaiiii ada petua apa-apa tak untuk masalah ini ?

Untuk tender ini , tarikh memulakan tugas adalah pada 2 / April / 2012 sehingga 1 / April / 2014 ( selama 2 tahun ) . Guard yang di perlukan adalah seramai 28 orang di 10 buah p0s yang telah di tetapkan oleh Pejabat Kesihatan Perak .

Setelah selesai di beri taklimat yang memb0sankan , kami di bawa melawat tapak-tapak p0s . Selepas berakhirnya aktiviti itu , kami pulang ke opis . Fuhh ! lega .

Anyway ini my first experience s0 saya sangat hargai . I have t0 learn m0re fr0m n0w !


Hatiku bernyanyi rianggggg !

Thursday, June 23, 2011

HIV test Done !


Preparation untuk segala DOCUMENT PerNIKAHAN hampir 80% c0mplete !

23 / June /2011

Saya telah pergi membuat HIV test di Klinik Kesihatan Tanjung Rambutan sekitar jam 2.30 ptg bersama Adeq Kesayanagn Hamba ( Hazim Hassan ) . Thanx dude !

Sebaik daftar untuk buad HIV test , darah gemuruh sudah datang . Walaup0wn diberitahu hanya memerlukan sedikit saja darah tapi darah gemuruhku tetap tak buley dielakkan .

Aku tetap tabahkan hati aku dan akhirnya ! aku berjaya mengharungi ujian itu . Tepukan gemuruh buat Cik Elani Hassan . weeeeeee~

Selepas selesai ujian itu , aku di arahkan pergi ke Unit Kesihatan Ibu & Anak . Mula-mula aku agak k0nfius atas sebab musabab apakah aku perlu pergi ke Unit itu . Sampai saja di sana , aku menyerahkan borang kepada Nurse yang bertugas di situ . Setelah itu , di ambil segala-gala butiran peribadi termasuk menanyakan s0alan - s0alan yang agak pelik dan kelakar .
Aku yang sememangnya k0nfius serta pelik bertanyakan kepada Nurse ,

Saya :: Kenapakah ? Mengapakah pr0sedur ini ?
Nurse :: Ini untuk pendaftaran Pra - Kehamilan .
Saya :: isyhhh ! kawen bel0m lagi napew perlu daftar pra-kehamilan ?
Nurse :: Memang terpaksa sebab pr0sedur .
Saya :: okie !

Setelah di isi butiran-butiran penting , aku di beri ubat FOLIC ASID . Nurse itu beritahu itu harus di amalkan sebelum kahwin untuk kesihatan , ini salah satu ubat yang untuk mengelak anak dalam kandungan nanti tak dapat kecacatan tulang belakang .

Okie ! saya p0wn ikut saja arahan yang diberi dan mengikut kata Nurse itu lagi 3 bulan saya perlu kembali lagi ke Unit itu .

Dengan ini diisytiharkan HIV test COMPLETE !

Wednesday, June 22, 2011

Trip To Gunung Jerai


TRIP TO GUNUNG JERAI ..




BIARLAH GAMBAR YANG MENCERITAKAN SEMUANYA .



Saya bersama sepupu-sepupu saya ! Halamak wajah Haziq separuh saja !


Shantek tak view di sini . Ala-ala berada di Overseas .


From left : Shasha , Ares & Anift ( Anak-anak Paklang )


Ayah Kesayangan Hamba bersama Adeq Kesayangan Hamba


Saya Bersama Emak Tersayang ILYSM


Mak dan Ayah Tersayang


Ayah bersama Anak-anak Sedara ( Hamimi & Anift )


Kanak-kanak Ribena


Mak saya lagi !


Terlalu banyak Fotographer smpai tata0 nak pandang mana .


Tuesday, June 21, 2011

21 years old !


Last Tuesday ( 14/6/2011) , dengan ini diisytiharkan saya sudah mencapai um0r 21 tahun .

Hepy Besday t0 me ! Hepy Besday t0 me !


Kalau di luar negara , bila dah mencapai um0r 21 tahun s0 secara ot0matiknye d0rg dah buley di anggap bes0r . Nak duduk serumah dengan b0yfie d0rg p0wn parent dah tak buley kata apa .
Cube kalau dekat Malaysia ? Mau kena sepak terajak kan kan kan . bukan takat sepak segalanye akan kena macam figure bawah ini .


Hahahahahaha

Apa yang kau merepekkan niyh CIK ELANI h0iii ! hahahaha .

Sound Check !



Assalamualaikum w.b.t kepada semua stalkers dan belogwalking !

Tambah Tolak Darab Bahagi 3 bulan sahaja masa yang saya ada untuk get prepare bagi BIG DAY saya . Halamakkk pejam celik , pejam celik rasa sekejap sahaja masa berlalu .

Ini adalah CHECKlist untu preparation saya :

BORANG PERMOHONAN NIKAH (DONE)
KURSUS KAHWIN(DONE)
HIV TEST(NOT YET)
DOCUMENT BERKENAAN (50%)

PHOTOSTAT IC
PHOTOSTAT IC FUTURE ASBEN
PHOTOSTAT IC WALI
PHOTOSTAT IC 2 ORG SAKSI
PHOTOSTAT SIJIL KURSUS KAWEN

okie saya rasa setakat niyh jewp k0t preparati0n yang patut saya buat . Nanti ada lagi saya akan update balek .


Monday, June 13, 2011

Happy Tersangat Happy !

Assalamualaikum kepada sume blogwalking here !
Setelah sekian lama saya tak mengHUPDATE bel0g niyh udah sampai bersawang-sawang dah rasenye .
Aisyhhh ! tak pasai2 terpaksa membeli penyapu sawang !

HAHAHAHAHA ( entah pape jewp pown ) .

Berbalek kepada title entry terbaru ini : HAPPY TERSANGAT HAPPY !

Sebab apa saya happy ?

Sebab saya spend time yang sangat lama bersama incek Tunang saya . Memang terbaek ! tak pernah tidur lambat sampai kui 3 pagi tetibe saya tidur kui 3pg . ini semua gara-gara incek tunang yang katanya rindukan saya sangat-sangat .

Ini baru waktu berCHENTAN , dah rindu tahap gaban . Nanti kalau dah berKAHWIN , aisyhh tak dapat eden bayangkan . Hehe . Sebab mengikut plan , after kenduri saya tetap akan stay di EPOH dan incek tunang saya akan pulang seminggu sekali .

Bukan sebab apa buat plan macam ini . Sebabnya kami nak bagi kewangan benar-benar kukuh dan sebolehnya biarlah rumah yang kami akan sewa ada kelengkapan asas seperti TV , Washine Machine , dan lain-lain lagi . Tapi yang penting saya nak laptop dan broadband . nanti takde la busan sangat .

Okie last Friday , saya pergi ke Pejabat Agama Islam untuk membeli Borang Permohonan Nikah . Dan menurut orang yang melayan kami , segala dokumen berkenaan haruslah di serahkan semula pada Pejabat Agama Islam awal bulan 7 .

Hadoiii sekarang dah tengah bulan june , s0 cuma ada tolak tambah 2 weeks je untuk menyediakan segala dokumen . OMG ! saya penink ..


notakaki :: saya tertinggal cincin tunang di rumah mak incek tunang !
✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖