Followers

Friday, May 13, 2011

Chenta dan Rindu

Assalamualaikum w.b.t t0k semua bel0gwalking !

Definisi Chenta ....

Chenta ialah apabila seorang lelaki dan perempuan mempunyai satu perasaan yang sama .

Definisi Rindu ....

Rindu ialah bila kita sudah lama tak berjumpa dengan sese0rang , suatu perasaan ingin sangat berjumpa dengan si dia . Itulah rindu ..

Dulu waktu berchenta m0nyet , yg pasti perasaan yang ada hanyalah suka . Takde langsung wujud rasa sayang . Dah nama p0wn chenta m0nyet mestyla hanya suka . Sebab m0nyet bila ia suka sesuatu barang , mula2 ia macam sayang tapi last-last hancur barang itu . Mcm peribahasa " Seperti m0nyet mendapat bunga " .

Bila dah masuk um0r remaja-remaja ini , timbul pulak rasa sayang dekat sese0rang . Tapi biasalah zaman remaja kan zaman untuk enj0ying self . S0 masing-masing nak tunjuk kehebatan . Lelaki dengan perangai mak r0me0 @ mat bunga @ mat jiwang karat . Perempuan p0wn nak maju gak , jadi lah playgirl yang sanggup melukakan hati lelaki yang menaruh harapan terhadap diri mereka . Senang cite , niat berkawan hanya untuk mengambil kesempatan .

Bila dah awal-awal 20-an , sebuk mencari pasangan hidup pulak . Time niyhla baru dapat menilai mana kaca mana permata . Time niyh jugakla ramai yang cuba mengambil kesempatan . Oleh itu , bagi gadis remaja berumur awal 20-an berhati-hati keyh . Ramai lelaki yang tak berhati per0t cuba untuk menTACKLE diri anda . Harus ingat Maruah Diri dan Keluarga penting bagi Perempuan .Jangan sesekali terlibat dengan aktiviti yang tak berfaedah .

Rindu waktu berchenta ::

Waktu ini , kalau tak jumpe seharian alamak rasa idup tak lengkap . Tapi selalunya hangat-hangat tahi ayam jewp sebab awal-awal hubungan je yang selalu nak spend time t0gether-gather . Bila dah lelame terbit pula rasa bosan di hati .

Rindu waktu Bertunang ::

Time niyh , Kalau tak jumpe sebulan sekali memang tak sah . Jiwa mer0nta-r0nta . Nak rasa nangis secara tetibe . tak tahu hala tujuan . ( Skunk niyh saya sedang mengalaminya )

Rindu bila dah Berkahwin ::

Untuk newlywed , memang waktu ini langsung tak boleh nak berenggang walau seinci pun . Bila hubby kena outstation ada yang sampai sanggup tak basuh pakaian hubby dia sebelum hubby dia pakai nak p outstation . Bertidurkan pakaian hubby dia .
( h0pefully saya takkan mengalami keadaan seperti ini )

notakaki : just f0r fun !


No comments:

Post a Comment

✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖