Followers

Saturday, May 28, 2011

Pokok ( Meet Uncle Hussein featuring HAZAMA )

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

na na na na na na na na na
na na na na na na na na na na na

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Kau masih ada ... ooooooo

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok

p/s :: saya sanad layan lagu ini . Pertama kali dengar lagu niyh sudah jatuh chenta . Ouh ! s0re Hazama sanad merdu ! Vote f0r Hazama meyh !

Monday, May 16, 2011

1% preparation !

Assalamualaikum w.b.t t0 ols bel0gwakling here !

Selama DUA hari saya terpaksa berkampung di Dewan Mel0r , Hasani Management Ipoh untuk mengikuti KURSUS PRA PERKAHWINAN .

Apa yang saya boleh katakan sekarang . Saya TERUJA dapat memiliki sijil saya .

inilah sijil saya ::



Alhamdulillah sanad2 sebab berjaya mengharunginye . Ujian Kefahaman yang saya amik pown cume 4 saja salah drpd 40 c0klan . memang terbaek w0kk ! ailike !

**ada ustaz bta0 bila da dapat sijil niyh da buley kawen ! S0nok dengar .

Lepas ini kena pergi buad ujian HIV lak . Yang niyh yang paling eden l0mah berkaitan darah . Tapi nak bued can0 ha da gatai na kawen y0 . huhuk ~

notakaki : Takutttt ...

Friday, May 13, 2011

Chenta dan Rindu

Assalamualaikum w.b.t t0k semua bel0gwalking !

Definisi Chenta ....

Chenta ialah apabila seorang lelaki dan perempuan mempunyai satu perasaan yang sama .

Definisi Rindu ....

Rindu ialah bila kita sudah lama tak berjumpa dengan sese0rang , suatu perasaan ingin sangat berjumpa dengan si dia . Itulah rindu ..

Dulu waktu berchenta m0nyet , yg pasti perasaan yang ada hanyalah suka . Takde langsung wujud rasa sayang . Dah nama p0wn chenta m0nyet mestyla hanya suka . Sebab m0nyet bila ia suka sesuatu barang , mula2 ia macam sayang tapi last-last hancur barang itu . Mcm peribahasa " Seperti m0nyet mendapat bunga " .

Bila dah masuk um0r remaja-remaja ini , timbul pulak rasa sayang dekat sese0rang . Tapi biasalah zaman remaja kan zaman untuk enj0ying self . S0 masing-masing nak tunjuk kehebatan . Lelaki dengan perangai mak r0me0 @ mat bunga @ mat jiwang karat . Perempuan p0wn nak maju gak , jadi lah playgirl yang sanggup melukakan hati lelaki yang menaruh harapan terhadap diri mereka . Senang cite , niat berkawan hanya untuk mengambil kesempatan .

Bila dah awal-awal 20-an , sebuk mencari pasangan hidup pulak . Time niyhla baru dapat menilai mana kaca mana permata . Time niyh jugakla ramai yang cuba mengambil kesempatan . Oleh itu , bagi gadis remaja berumur awal 20-an berhati-hati keyh . Ramai lelaki yang tak berhati per0t cuba untuk menTACKLE diri anda . Harus ingat Maruah Diri dan Keluarga penting bagi Perempuan .Jangan sesekali terlibat dengan aktiviti yang tak berfaedah .

Rindu waktu berchenta ::

Waktu ini , kalau tak jumpe seharian alamak rasa idup tak lengkap . Tapi selalunya hangat-hangat tahi ayam jewp sebab awal-awal hubungan je yang selalu nak spend time t0gether-gather . Bila dah lelame terbit pula rasa bosan di hati .

Rindu waktu Bertunang ::

Time niyh , Kalau tak jumpe sebulan sekali memang tak sah . Jiwa mer0nta-r0nta . Nak rasa nangis secara tetibe . tak tahu hala tujuan . ( Skunk niyh saya sedang mengalaminya )

Rindu bila dah Berkahwin ::

Untuk newlywed , memang waktu ini langsung tak boleh nak berenggang walau seinci pun . Bila hubby kena outstation ada yang sampai sanggup tak basuh pakaian hubby dia sebelum hubby dia pakai nak p outstation . Bertidurkan pakaian hubby dia .
( h0pefully saya takkan mengalami keadaan seperti ini )

notakaki : just f0r fun !


Tuesday, May 10, 2011

Preparation !!

Assalamualaikum w.b.t t0 bel0gwalking here !

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Preparation ??
Start bulan niyh diisytiharkan bahawasanya tiada SIMPANAN untuk bulan niyh dan kemudian-kemudian ..

Jangan marah ea . Bukan tana simpan tapi mengenangkan dah semakin hampir saya terpaksa meng0rbankan duet simpanan untuk beli barang-barang preparation KAWEn !

notakaki :: SEmakin hampir !

Sunday, May 8, 2011

Mak .. Anda Terbaek !

Assalamualaikum w.b.t buat sume stalkers !






Siapakah wanita ini ?

Ce k0me teka ? Lau k0me dapat teka mike bagi hadiah dekat mike .
Ce teka .. ce teka ..

( Aishhh udah terkenan Cerita Kak Limah pulak )

Nama :: Rosmala bt Shaari
Pangkat :: Emak kepada Elani Hassan

Bersempena Hari Ibu yang jatuh pada hari ini .
Saya NOR ILLANI BT HASSAN ingin mengucapkan Hepy Mothers Day .

Emak ....
Tiada kata-kata yang dapat ayong bandingkan kasih sayang mak terhadap ayong .
Mak sabar dengan kerenah ayong .
Mak telah membesarkan ayong dengan begitu baik sekali .
Mak telah memberikan segala kasih sayang sehingga ANGAH kadang-kadang berasa cemburu dengan ayong . Angah cakap mak sayang ayong lebih .

Emak ...
Ayong tau untuk mendapatkan ayong mak dengan ayah terpaksa menunggu lebih kurang 5 tahun . 5 tahun suatu masa yang agak lama .

Emak ....
Ayong memang tak pernah meragui kasih sayang emak terhadap ayong .
Orang cakap orang yang berbintang GEMINI adalah orang yang paling susah untuk express perasaan meraka terhadap orang yang mereka sayang .
Kadang-kadang mak ada merungut dekat ayong . Mak kata mak tak nampak yang ayong sayang dekat mak .

Emak ....
Ayong dah terlampau banyak buat salah dekat mak .
Ayong da banyak buat mak terasa hati dengan sikap ayong .
Mak .. Tolong Maafkan ayong !
Ayong janji mak ayong takkan ulangi lagi kesilapan yang pernah ayong lakukan dulu .
Ayong akan buat emak bangga dengan ayong selepas ini .
Biarlah orang nak mengata ayong pun .
Yang penting ayong dah nekad untuk berubah .

Emak ...
Ayong sayang emak sangat-sangat !
I lufyu s0 much !
Nothing can c0mpare ur l0ve t0wards me !
Thank you s0 much emak f0r ur l0ve !

notakaki :: Saya sayang ayh saya juga !

Thursday, May 5, 2011

........

heyyy ..
Coe sanand2 sebab da lame ta update belog niyh ..
sampaikan da bersawang pown ..
( tunggu jap ekh na buang sawang2 sume niyh )
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Okie Done !
Perghhh bawu nampak bersemangat sikit nak hupdated belog niyh .

* Cerita ini untuk pengajaran je okie ( Tiada kena ngena nan orang hidup atau mati . kalau ada kena ngena hanyalah kebetulan )

Yang paling penting cite niyh mukan untuk aibkan sesape .

Sebelom niyh kita asyik dengar cite pasai anak tak ngaku ayah dia sebab ayah dia niyh agak notty . I mean ayah dia niyh ada SKANDAL .
Memang sebenarnya salah ayah dia tapi sebagai anak dia patutla hingga tak ngaku itu bapak dia sehinggakan sanggup mengeluarkan statement yang sungguh-sungguh mengguris hati si ayah .
Tapi masalahnye adakah anak dia sedar akan kesalahan dia ?

Bagi saya sendiri kalau ayah saya mempunyai SKANDAL , saya memang marah . tapi saya tak sanggup untuk mengeluarkan statement yang boleh mengguriskan hati ayah saya . Walau sejahat mana ayah saya pun , saya tetap berdoa yang dia akan berubah . Bila kita dah jadi anak derhaka . Secara otomatik hidup kita pasti takkan tenang .

notakaki : Lufyu Dad !
✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖