Followers

Monday, April 18, 2011

Mengapa . Kenapa .

Hye Stalkers !

Kenapa orang tak penah puas hati nan kehidupan orang lain ?
Kenapa orang lain mesti menganggu kehidupan orang lain ?
Tak pernah puaskah dengan apa yang telah Allah beri kepada kehidupan masing-masing ?

Mengapa ?
Kenapa ?
Why ?

Kejam sangat ke manusia ini terhadap manusia lain ?
Mengapa mereka perlu menganggu kehidupan manusia lain ?
Tak senangkah hati mereka melihatkan kebahagiaan orang lain ?
Mengapa mereka perlu wujud dalam sebuah kehidupan yang sememangnya dalam perjalanan menuju kebahagiaan ?

Tapi sebenarnya kita tidak boleh menyalahkan satu pihak sahaja .
Sebab itula ada pepatah melayu mengatakan " kalau bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi "

So orang dulu-dulu ini buat pepatah melayu ini ada sebab dan musabab ia .
Bukan mereka main hentam je .

Sebab sekarang ini macam-macam cerita yang kita dengar pasal penganggu dalam sesuatu hubungan .

Tapi kita tak boleh salahkan satu pihak sebab sebenarnya kedua-dua belah pihak yang bersalah.
Mungkin bagi boyfie/tunang/suami terlampau sangat sebukkan diri dengan kerja hingga tiada masa untuk wifey/tunang/isteri masing-masing secara otomatiknya mereka ini akan berasa sangat sunyi sehinggalah membuat kehidupan mencari akan "teman tapi mesra" sehingga membawa kepada buah mulut orang .

Untuk wifey/tunang/isteri pula mungkin anda tidak memberikan perhatian sepenuhnya terhadap boyfie/tunang/isteri .Untuk isteri pula , anda haruslah memberikan layanan yang sepenuhnya untuk suami anda . Ini tidak waktu bercinta dressup memang tak hingat . bila dah jadi suami isteri penampilan haduihhh memang HANCUR ! Suami mana yang lalu nak pandang isteri kalau macam itu .

So untuk bloggers ,, apa-apa pun sayangilah diri anda sepenuhnya sebelum anda ingin menyayangi diri orang lain !

notakaki: Love about to share !


Wednesday, April 13, 2011

Kelisa ..

hye stalkers ..
thanx sebab sudi terjah belog saya yang jarang gilerh na hupdate .
Coe keyh sebab buad anda sume tertunggu-tunggu ( cewah macamla ada orang na terjah belog sendiri baca entry latest )

.
.
.

Untuk entry niyh saya ingin memberitahu bahawasanya saya akan memiliki sebuah kereta iaitu kereta kelisa . For meanwhile niyh my BOS yang akan tolong saya bayara monthly . Tapi lepas saya dah get married saya yang akan sambung bayar monthly sebab kereta uh saya yang guna takkan my BOs lagi nak tolong bayar . Tak ngam0k nanti HUBBY kesayangan saya .
.
.
.

Saya berharap saya punye loan akan approved secepat mungkin dan saya akan dapat kereta itu by next week . Wahh sanad teruja niyh !
.
.
.

Okiela saya rasa itu jewp untuk entry kali ini .


notakaki :: kelisa will turn to MINI COOPER !

Friday, April 8, 2011

Saya Gilakan Kamu !

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Secara jujurnya saya memang gilakan kamu serta gilakan lagu-lagu kamu !

Siapakah yang saya sedang tergila-gilakan lebih dari saya tergedik-gedik dengan incek tunang saya ..

Aisehh kalau incek tunang saya tau saya dah ta berapa tergedikkan dea mesty dea sedey tapi saya terpaksa sebab saya gilakan BRUNO MARS .


notakaki :: saya sayang sesiapa yang sayangkan saya .
✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖