Followers

Monday, January 31, 2011

Mish Him s0 much !

Okeh Stalker !
Niyhla tunang saya yang saya suka suki menggedix dengan dea .
Walaupown dea hanya seorang pemandu l0ri tapi saya sanad sayang dan chentakan dea sebab saya tak pandang harta , tak pandang kerjaya dan yang paling penting saya pandang rupa dea .

Menurut ramai mengatakan tunang saya niyh sanad ncem @ kiut . Yakah ? Dimanakah kekiutan yang kowunk sume nampak ekh ?
Sanad mengKONFIUSkan diri saya sekarang .
Hurmmm ta kesahla ye janji dea sayang saya dan saya p0wn sayangkan dea .

Dah nak masuk bulan 2 niyh sayang , preparati0n ar0und 10% jewp .
an0ther 4 month kita akan bergelar suami isteri .
Saya sanad gugup bila berbicara tentang niyh sayang , kamu bagaimanakah ?
Adakah seperti saya ?

Sayang , saya sebenarkan sanad mewendukan diri kam0o .
yelah kerjaya kamo0 menghalang untuk kita selalu berjumpa memadu kasih dan sayang . Saya harap lepas kawen saya takkan nanes kalau kamo0 terpaksa pergi jauh2 . Niyh baru kamo0 jadi tunang saya , bel0m lagi jadi suami saya .
Saya pasti akan wendukan pelukan kam0o , bau kamo0 dan semuanya tentang kamo0 .
Sayang apa p0wn yang terjadi saya tetap akan sayang dan chentakan kamo0 sepenuhnya .

p/s: hati2 jangan sesekali menganggu !

Mood Kembali

Heyy stalkers !
H0pefully k0wunk sume layan jewp entry yg saya na tulis niyh .

Mood kembali ? Apakah itu ?
Menjadi tanda tanya bukan ? Apa saja p0wn Miss Elani niyh .
Haahaaaa jgn khuatir ya .
Tade pape p0wn sebenarnya .

Sebenarnya untuk beberapa hari niyh em0si saya sebenarnya agak tak terkawal .
Saya kesian nan tunang saya yg terpaksa melayan saya yg tetibe gedix wendukan dea .
Semalam saya buley nanes time dea kol saya ( gedix kan )
Dea punyer la susah aty .
Maybe sebab dulu saya stay at Parit Buntar , dea at Penang .
S0 jarak antara kami buley dikatakan dekat la gak .
Dalam sebulan buley dikatakan sekali atau dua kali kt0wg pergi dating .

Momen yg takkan penah saya lupakan waktu dea cakap nak belanja mam ikan bakar .
wahhh asyiknya . Sanad ser0n0k .
S0 saya tiba at penang dlm kui 8.15mlm . Terus pergi searching rest0ran ikan bakar da besh area Batu Uban .
Malam uh kt0wg mam Ikan Jenahak Bakar , Sotong goreng tepung , t0myam campur & sayur kangkung belacan .
Mam sampai rasa perut nak pecah sebab terlampau kenyang .
After dat memulakan misi pergi lepak di pantai Queensbay .
Tetibe tunang saya jd sanad manje , sebab apa saya ckp mcm uh , sebab dea tit0n atas peha saya la malam uh .

Malam niyh saya tetibe sanad merinduikan tunang saya .



Niyhla tunang yang paling saya sayang dan saya wendu .

Saturday, January 29, 2011

Bubyee Cosmic Nature !

28/01/2011

Gudbye every0ne .
Thanx tok Abg Irfan and Thomas sbb da bg ak peluang t0k berkecimpung dlm sales field niyh . Anyway i'm really quite hepy wif this job tp disebabkan terpaksa dan dipaksa outstation ke Bandar Baru Bangi membuat ak terpaksa dan dipaksa membuat keputusan untuk meninggalkan bidang niyh .

Harap aku akan dpat peluang untuk kembali aktif dalam bidang sales niyh sebab buley makan komisen byk . hehehe ( mata duitan niyh ) .ahaksss
Segala yg d0wg ajar akan aku praktikkan pada masa akan datang .
Anyway starting from 7/02/2011 aku akan memulakan tugas dlm bidang lain pulak .
Wish me gud luck keyh .
Thanks all !

Sunday, January 23, 2011

Petua Mencerahkan Kulit

Tak perlu menggunakan losyen untuk mencerahkan kulit ataupun mandi menggunakan sabun yang mempunyai banyak bahan kimia untuk mencerahkan kulit .
Di sini saya ingin berkongsi petua untuk semua .


Kulit yang pucat dan kusam mempengaruhi kita ketika hendak berdepan dengan orang ramai. Keyakinan kita terbantut.
Rendam beras pulut hingga lembut, kemudian ditumbuk sehingga lumat. Sebelum mandi, lumurkan seluruh badan dengan beras yang ditumbuk. biarkan lumuran tadi separuh kering, sental kulit anda perlahan2. Selepas itu dibilas dengan air/mandi. Selepas mandi anda akan lihat hasilnya. Lakukan sekerap yang mungkin untuk hasil yang terbaik iaitu 2 kali seminggu. Kulit tubuh anda dijamin akan cerah dan berseri-seri.

Perjalananku Di Cosmic Nature Bakal Berakhir

Hoh title niyh .
Mesty ramai tertanya-tanyakan pas niyh aku tade kerja kew ?
Almaklumlah setelah hampir 6 bulan aku menjadi Sales Executive di Cosmic Nature Healthcare Centre tetibe perjalanan bakal berakhir ?

Aku memulakan kerja sebagai Sales Executive di Cosmic Nature Healthcare Centre sekitar bulan Julai tahun lepas itu pun sebab mak aku rajin pergi terapi dekat sana .
Agp0wn time tuh mmg aku nga cri keja len c0z keja at jusc0 sanad memenatkan .

Selama 3 bulan aku berada di Centre Tambun . Aku berkenalan nan Anne ( upenye senior ak at sk0la dlu ) , Izwan ( budak Batu Gajah ) , Abg Irfan ( senior ) dan Thomas ( senior ) .

Masuk bulan ke empat , aku di tukarkan ke Centre Parit Buntar yg memulakan operasinya sekitar awal bulan oktober . Sepanjang aku di sini aku tinggal nan tok aku .
walaupun agak bowink tp aku tetap continue my life as usual .

S0 smpai skunk life as sales executive walaupun cam penat c0z kami terlibat dlm in-direct selling . s0 agk ssh bila na wat sale . anyway aku agak enj0y gak .
Tugas as sales executive tade sesusah seperti yg ak sangkakan sbb kami just kne present , convienve customer untuk beli mesin terapi kt0wg .

Da biase nan owg ramai tetibe aku kena stay at ofis jewp c0z dpt job offer sebagai kerani di sebuah security ofis di gunung rapat .

anyway i will try my besh . Wishing me keyh !

Friday, January 21, 2011

Celebrating Thaipusam

Ceitt title ta ley bla met0i la .

Sebenarnya aku baru jewp sampai at Bandar Baru Bangi hari rabu lepas . Hari niyh cuti s0 pepagi mak aku k0l kawan dea yg d0k at Semenyih . D0wg datang amik kt0wg at h0tel . huh ! tit0n at h0tel uh . ( k0mpeni tanggung la )

Kawan mak bawak jejalan pegi Nilai 3 pergi survey barang2 t0k perkahwinan . Mak beli korset t0k owg buat kerja dan bunga tel0r english design . Chantek sanad .

Balik ke bilik dalam pukul 1 then pegi mam dekat foodc0urt Ec0nsave . then jejalan jap terus alek bilik .

Sekitar pukul 3.30 pm Anuar k0l suh siap2 . wahhh beshhnyerrr pegi jejalan .
siap2 dalam setengah jam lepas tuh dowg sampai terus pegi makan dulu sbb dowg ta mam lagi .

Jejalan dekat Plaza Metro Kajang sebab Thomas suh cari Blanket t0k centre baru .
Lepas da dapat blanket yg dikehendaki . Niat asal na pegi tengok cite khurafat tapi da dkt 20minit start . Tukar plan pegi makan Sate Kajang Hj Samuri .

Lepas makan sate lepak dekat padang Majlis Perbandaran Kajang (MPKj) teng0k orang men bola sampi abeh game . Then ngat na pegi kar0k . pegi at reko sentral bilik full . then jejalan jewp at downt0wn sana .

balik ke bili pun dekat kui 12 . huarrrgghhhh sanad penat weyh . ma0 tit0n n0w ! Papaiii ~

Tired J0urney !!

Time :: 1.30 pm
Location :: KTM UKM Bangi

Tibanya di KTM Bangi di hantar oleh Izwan dan Anuar . Thanx dude c0z sudi antar aku pegi ke komuter stesyen niyh . Beg da la berat gilerh . Sekbek ley claimed tiket alek ep0h . lau ta tata0la na stay mane . huhu jiwa kacau ! Amik komuter pergi stesyen Bandar Tasik Selatan .

Time :: 2.05 pm
Location :: Stesyen LRT Bandar Tasek Selatan

Hahaha terpakse beratur agak panjang untuk beli tiket LRT + beg berat pul0k uh . hadoiii met0ii2 jiwa ku kacau . Sekbek hrga tiket cume rm0.70 jewp . Amik LRT pergi ke stesyen Bukit Jalil .

Time :: 2.15 pm
Location :: Stesyen LRT Bukit Jalil

Sesampai jewp at bukit jalil tanpa membuang masa terus pergi terminal bus sementara bukit jalil . Sampai di sana terus pergi beli tiket bus . Nek bus KKKL . pukul 3 pm baru gerak kuar dari terminal sementara bukit jalil. Dalam bus jewp terus lelapkan mata ku . huarrrgggghh penat siot .


SESAMPAI JEWP AT MEDAN GOPENG TERUS CATCH MINI BUS TOK P STESYEN HUS BESAR IPOH . TUNGGU BUS PEGI TG RAMBUTAN PUN DEKAT SETENGAH JAM . HADOII NEK BUS TAMBANG AT EP0H NIYH MMG LEY RUNTUHKAN JANTUNG AKU METOII . BUS RASA MACAM NA REBAN JEWP .

* Memang tam0 nek lagi macam niyh !! sanad penat la weyh !!

Friday, January 7, 2011

Petua untuk hilangkan parut luka menggunakan bahan semulajadi .

Ini ada satu petua untuk menghilangkan parut. Sebenarnya petua untuk menghilangkan parut ni mungkin telah ramai yang tahu dan pernah buat.

Petua ini menggunakan daun lidah buaya untuk membantu memudarkan parut (tak kira parut jerawat ke atau parut di badan)

Caranya adalah dengan mengambil daun lidah buaya, buang duri di kiri dan kanan daun. Kemudian buang sedikit kulit daun tersebut untuk mendapatkan lendirnya. Sapu lendir daun lidah buaya tersebut pada parut di muka atau badan. InsyaAllah parut akan cepat sembuh terutama sekali parut yang masih baru. Ingat, jangan tunggu lama-lama, jangan biar luka/parut dah jadi kehitaman baru nak cari daun lidah buaya ni yer...

p/s : Semoga petua di atas dapat membantu rakan kita.


Saturday, January 1, 2011

Selamat Tinggal 2010 :: Welcome 2011


Hyeeep ols bloggers .
Happy new year t0 ols my bloggers friend .
H0ping u can achieve what u want to do and what u aim f0r dis year .

31/12/2010

Sanad son0k c0z celebrate new year at pesta penang .
daripada pukul 6.30ptg hingga 12.30 tgh mlm ada dekat pesta penang .
hehek besh sanad c0z lepak king at cne .
paling besh c0z dpt release tension nan nek chalengger .
terbaek w0kkk !


HAPPY NEW YEAR ! MAY ALLAH BLESS Y0U .!
✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖