Followers

Sunday, September 26, 2010

gudbye ep0h .

here i c0me parit buntaq .
pas niyh da ta ley ckp perak ag .
kena ckp owg utara .
sekbek ak niyh ad keturunan owg utara .
s0 it sh0uldnt be any pr0b f0r me .

yg besh meeting at ampang smlm .
Tan gta0 yg center parit buntaq nan sg besar ta yah dtg meeting tiap2 sabtu .
kami dikehendaki beroperasi di sana pad ary sabtu .
mukak center setengah hari .
kira dar kui 10pg-2ptg .
h0hooo . besh sanad c0z ta yah rushing alek ep0h ag .

101010 - tarikh anne kawen . msty dtg nty macek tuh maj0k,
hehehe . maf anne guwau jewp .
anyway aku ase ak da k0nfiden na bwk keta if laki ak ta dpt juin .
okehla k0t .
anyway aku harap sanad yg laki ak dpt juin pegi knduri kawen anne .

Sunday, September 19, 2010

Bila Si Dia Meluahkan Kata-kata

180910
Semalam merupakan hari yg sanad besh sbbnyer da tercapai hasrat aku utk wat openh0use raya tahun niyh . walaup0wn ramai kawan aku yg ta datang . aku ta sure ats alasan apa tp aku cukup puas hati sebab khairil faeez , cakey , iqmal , fana shira , fatin yaac0b , yante , iena , pacek abdullah fendy , ieja , incek khalid and nazrin dtg gak umah aku . aku sayang k0wunk sanad2 ta0 .

180910(malam)
kesian sanad at my hubby c0z tok sehari niyh aku ta bape na mcg or k0l dye . almaklumla agak bz dr pg smpai mlm .
secara tetibe aku mendapat mesej dari my hubby dan mcg ia berbunyi :
" Abg ske cr ayag,ayg nie seowg y penyabar n seowg y penyayang,appow abg wt at ayg n cmne sx pow abg maah ayg2 ttap blembut n memujuk abg y nkal nie,ayg xpnh mlwan mahup0w btengkar nan abg n abg tngk ayg slalu mengalah nan abg,abg hrp kte kkal slmaye "
aku teros k0l my hubby and dye ckp itu yg dye nmpk at aku sepanjang dekat 2 mggu kami berkawan . ase malu p0wn ad . kehkeh sbb aku ta0 aku niyh mukan sebaek yg owg len sangka .


Wednesday, September 15, 2010

my dream .


huhu . my dream will c0me true .
sanad besh c0z end of dis m0nth ak akn dapat handph0ne niyh .
thanx t0 my hubby : Mohd Amay b Mohd Desa
sbb sudi na menghadiahkan f0n niyh dkt sy .
sy ase sungguh terharu sanad2 .
thanx thanx a l0t !

nukilan oleh :

Monday, September 13, 2010

Sebelum dan selepas raya

8/ September / 2010

Tarikh niyh aku akn ngat cmpai bile2 c0z aku kembali bersama nan Mohd Amay b. Mohd Desa .
sapakah itu ? dye adalah bekas aku yg 3 tahun berpisah .
sekarang yg pasti aku kembali semula bersama dye .
aku tata0la napew aku muley terima dye kembali
tp yg pasti aku sanad menyayangi dirinya kini .

9/ September / 2010
Malam raya ? ap yg aku wat ? pergi ke umah pkndak c0z mmg tiap2 tahun ak beraya at cne .
ak gerak dr kampung dlm kui 11 mlm and cmpai bayan lepas tepat kui 12.30 tgh mlm .
ak bertexting nan asben aku cmpai kui 3.30 pg .
h0hoooo lambat gilerh aku tit0n an ?
since aku kembali semula nan asben ak mmh da kerap ak tit0n lewat niyh sbb asben ak mmg jns tit0n lewat s0 ak mmg kena it0t .
tat0t nty dye gatai2 nan owg len jenuh lak . hehe .

10 / September / 2010 (Pagi)
Hari ini hari raya ! hari ini hari raya !
h0yeh2 ! akhirnya sempurna ibadah puasa ak t0k tahun niyh .
Pagi2 mak ak da kej0tkan aku t0k sembahang sub0h tp mengenangkan ak smlm tit0n lewat mmg terlepas sub0h aku .
pat0tnye raya aku ang0n awai tp kui 8.30 pg owg seb0k na p sembahyang raya aku lak seb0k bawu na ang0n .
mak aku mmg da hingaq abeh da at aku .
da salah aku s0 ak dengaq jewpla.
Kelam kab0t ak andy pg tuh tp cane p0wn sempat cuci ramb0t gak .
pas owg alek sebahyang raya aktiviti salam menyalam bersama ahli keluarga.
time ak bersalam nan mak ayah aku ase sebak sanad c0z ak ta0 aku da byk wat d0wg ssh aty , makan aty n byk d0sa ak at d0wg . tp Alhamdulilah sekarang ak bet0i2 da sedar .
ak p0wn da jnji ta kn wat ap yg penah ak wat dulu .
Ak p beraya umah macek fairus and umah auntie ieta .
anyway besh sanad dpt jmpe nan owg yg da lame ite ta jmpe .

10 / September / 2010 ( Malam )
M0st precious nyte !
napew ak ckp mcm tuh ? sbb asben ak ssh payah dtg penang dr kuala ketil .
ar0und sejam setengah gak na cmpai penang .
kami kuar dating utk kesekian kali .
beshhhh sanad c0z t0k kali kedua dating selama kami berkapel.
kami kuar pergi queensbay lepak ngadap laut .
secara tiba2 dye ckp at aku yg dye mmg da niat yg akulah yg terakhir dan Insyaalah lagi 2 tahun kami akan mengikat tali pertunangan.
besh c0z dye pr0p0se ak tmpat paling r0mantik smbil ngadap laut, dengaq deruan ombak , nen0k langit berbintang2 .
Kami pulang ke rumah dkt kui 12 tgh mlm tp yg pasti ak dapat wet raya dr asben ak .
RM50 ta0 . sapew na bg ntah at ak byk tuh .

11 / September / 2010
Raya kedua !
Kui 11pg mak ajak p umah maknjang c0z maknjang wat laksa .
kui 2ptg kami semua pergi ke kubur t0k wan Pa nan Tok nab .
sebak sanad c0z da lame d0wg pergi dr id0p kami .
alek dr kub0q sggh umah T0kl0ng Jali sbb tyme raya jewp p0wn na p umah t0kl0ng .
ter0k met0i .
Lepas tuh meneruskan perjalanan beraya ke Sg labu umah makngah maznah.
cmpai kui 9.30mlm gak at cane .
gara2 ayh ak jmpe nan sedara mara dye yg d0k kaki merapu tuh .
alek umah ter0s tit0n sbb ta larat sanad .
tp yg pasti mmg mnx permisi0n asben ak t0k tit0n awai and dye izinkan .
h0h0000.

12 / September / 2010
Raya Ketiga l0rh !
cepat jewp masa berlalu an ? pejam celik pejam celik jgn cmpai ta celik2 da la yew da raya ketiga .
aktiviti t0k ary niyh ialah pergi kenduri arwah at umah sedara pacek Len .
besh sanad c0z ad sate , laksa , meeh0n sup , y0ng tau f0o and nasi minyak lauk kari daging fresh .
mmg layan gilerh c0z utk raya ketiga bwu pew0t ak jmpe nasik . sekbek ia ta pr0test lau ta mampuih ak . kehkeh .
selepas itu mengik0t sepupu2 ak pergi beraya ke umah t0k pah .
paklang ajak p kub0q t0kwan shaari .
selepas itu berg0sip sakan di ruang tamu .
pulang ke ep0h kui 11.30mlm dan tiba di ep0h kui 1.30pg.
tit0n kui 4.30pg sbb teman asben ak betexting .
huhu .


anyway niyhla kesah sebelum and selepas raya .

nukilan oleh :



Wednesday, September 8, 2010

+ Balek Kampung +

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X )
Hati girang
Ho ho... Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

p0st niyh aku tulis sbb da na dekat raya .
plus hari ini aku akan balek ke kampung .
h0h0 da ta saba asenye na alek kampung weyh .
jmpe nan sedara mara
dan paling penting jumpe nan beliau .
kehkeh .
tuhla m0tif sebenar aku keyh .

anyway ak na wish t0 all my fwen here

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN
MAAFKAN SEGALA KESALAHAN AKU DARI UJUNG RAMBUT SAMPAI UJUNG KAKI.

nukilan oleh :

Saturday, September 4, 2010

Kehangatan Beraya Kini Menjelma .

Hari Sabtu (4/9/2010)

Sebelum aku bert0lak pergi meeting dkt Silibin, mak aku mmg da pesan banyak kali supaya pulang segera pas abeh meeting c0z na memulakan operasi membuat kueh raya .

Haha . Niyhla bawu aku ase mmg na beraya .
h0h0 . besh gilerh .

Ak cmpai umah tepat kui 10.25 pg and mak aku da seb0k2 suh aku get ready na membuat kueh .

Memulakan operasi pada pukui 10.45 pagi dan berakhir pada pukui 3 ptg .
h0h . bape lame mase yg di ambil tuh .
akhirnya siap 4 jenis kueh ,
antaranya : biskut sarang semut , biskut peanut butter , biskut buah pinggang dan biskut kelapa

Inilah hasilnya : taraaaaaa ...



Biskut Kelapa



Biskut Buah Pinggang


Biskut Peanut Butter



Biskut Sarang Semut


Es0k mak cakap kami akan mulakan operasi lagi untuk membuat biskut Alm0nd London dan biskut Coklat Oat .
Memang besh sanad c0z dapat membuat biskut raya bersama-sama family saya .

Nukilan oleh :






Thursday, September 2, 2010

+ Raya oh Raya +



Lagi 7 hari da na raya .
urmmm begitu cepat masa berlalu la .
persiapan ? macam ta get ready lagi la raya .
sebabnyer ?
Tak buat biskut raya lagi .
Tak sh0pping habis - habisan lagi .
had0iii t0l0ngla .
saya dah tak tahu nak buat apa niyh.
anyway paling besh kali niyh aku cuti sakan .
dari 8hb campai 19hb .
h0yehhh beshnyerr dapat pegi 0pen h0use banyak2 tahun niyh .
h0pefully raya tahun niyh akan jd da besh !

nukilan oleh :

✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖