Followers

Saturday, December 25, 2010

Kembali Menulis

Rasanya dah lama tak update blog ini .
Almaklumlah keadaan memang tak izinkan untuk aku update blog sebab kalau aku nak online terpaksa pergi dekat cybercafe .
s0 boring sebab sana bising . paling lama boleh tahan stay dekat sana pun dalam sejam ataupun kurang .
untuk update blog perlukan privasi dan ketenangan kan ?
bloggers yang lain pun mesti setuju kan .

Sebenar-benarnya tujuan aku update blog ini pun sebab aku nak membawa perkhabaran gumbira kepada teman-teman blog aku niyh .
Agak-agak nak tahu ke ?

Untuk pengetahuan kamu semua ,
Cik Elani Hassan iaitu saya kini telah bergelar tunangan kepada Incek Amay .
Hurmmm macam tak percaya sebab ramai kata saya ni maseh kanak-kanak ribena lagi tak kan dah jadi tunangan orang .
Memang tak syak wasangka lagi memang kini aku telah bergelar tunangan orang .
s0 dalam erti kata lain aku dah tak boleh nak menggatal lagi .
hehehe . Anyway aku sendiri pun tak percaya tapi inilah hakikat .

Macam mana perasaan selepas bergelar "s0me0ne fiancee" ?
Perasaan memang tak dapat gambarkan dengan kata-kata sebab aku sendiri kadang-kadang rasa tak percaya tp macam mana pun aku memang seronok , gembira , senang hati lalala sebab akhirnya hubungan kami telah di ikat .




Bakal Mak Mertua Menyarungkan Cincin Yang Menjadi Tanda Diri Bakal Dimiliki .


Wednesday, December 8, 2010

c0unting da days .

Ta cmpai 2 mggu aku akn bergelar tunangan org .
huhu m0od mmg nerv0us .
urmmm anyway t0 ols my friends tlg d0akn j0d0h kami berkekalan .
asenyeee cmpai cnie jewp k0t .
nty akan update len c0z at cnie kena mai cc t0k on9 .
mase p0wn ta bape byk .
h0hh0000..
ari0s ols ~~~

Sunday, September 26, 2010

gudbye ep0h .

here i c0me parit buntaq .
pas niyh da ta ley ckp perak ag .
kena ckp owg utara .
sekbek ak niyh ad keturunan owg utara .
s0 it sh0uldnt be any pr0b f0r me .

yg besh meeting at ampang smlm .
Tan gta0 yg center parit buntaq nan sg besar ta yah dtg meeting tiap2 sabtu .
kami dikehendaki beroperasi di sana pad ary sabtu .
mukak center setengah hari .
kira dar kui 10pg-2ptg .
h0hooo . besh sanad c0z ta yah rushing alek ep0h ag .

101010 - tarikh anne kawen . msty dtg nty macek tuh maj0k,
hehehe . maf anne guwau jewp .
anyway aku ase ak da k0nfiden na bwk keta if laki ak ta dpt juin .
okehla k0t .
anyway aku harap sanad yg laki ak dpt juin pegi knduri kawen anne .

Sunday, September 19, 2010

Bila Si Dia Meluahkan Kata-kata

180910
Semalam merupakan hari yg sanad besh sbbnyer da tercapai hasrat aku utk wat openh0use raya tahun niyh . walaup0wn ramai kawan aku yg ta datang . aku ta sure ats alasan apa tp aku cukup puas hati sebab khairil faeez , cakey , iqmal , fana shira , fatin yaac0b , yante , iena , pacek abdullah fendy , ieja , incek khalid and nazrin dtg gak umah aku . aku sayang k0wunk sanad2 ta0 .

180910(malam)
kesian sanad at my hubby c0z tok sehari niyh aku ta bape na mcg or k0l dye . almaklumla agak bz dr pg smpai mlm .
secara tetibe aku mendapat mesej dari my hubby dan mcg ia berbunyi :
" Abg ske cr ayag,ayg nie seowg y penyabar n seowg y penyayang,appow abg wt at ayg n cmne sx pow abg maah ayg2 ttap blembut n memujuk abg y nkal nie,ayg xpnh mlwan mahup0w btengkar nan abg n abg tngk ayg slalu mengalah nan abg,abg hrp kte kkal slmaye "
aku teros k0l my hubby and dye ckp itu yg dye nmpk at aku sepanjang dekat 2 mggu kami berkawan . ase malu p0wn ad . kehkeh sbb aku ta0 aku niyh mukan sebaek yg owg len sangka .


Wednesday, September 15, 2010

my dream .


huhu . my dream will c0me true .
sanad besh c0z end of dis m0nth ak akn dapat handph0ne niyh .
thanx t0 my hubby : Mohd Amay b Mohd Desa
sbb sudi na menghadiahkan f0n niyh dkt sy .
sy ase sungguh terharu sanad2 .
thanx thanx a l0t !

nukilan oleh :

Monday, September 13, 2010

Sebelum dan selepas raya

8/ September / 2010

Tarikh niyh aku akn ngat cmpai bile2 c0z aku kembali bersama nan Mohd Amay b. Mohd Desa .
sapakah itu ? dye adalah bekas aku yg 3 tahun berpisah .
sekarang yg pasti aku kembali semula bersama dye .
aku tata0la napew aku muley terima dye kembali
tp yg pasti aku sanad menyayangi dirinya kini .

9/ September / 2010
Malam raya ? ap yg aku wat ? pergi ke umah pkndak c0z mmg tiap2 tahun ak beraya at cne .
ak gerak dr kampung dlm kui 11 mlm and cmpai bayan lepas tepat kui 12.30 tgh mlm .
ak bertexting nan asben aku cmpai kui 3.30 pg .
h0hoooo lambat gilerh aku tit0n an ?
since aku kembali semula nan asben ak mmh da kerap ak tit0n lewat niyh sbb asben ak mmg jns tit0n lewat s0 ak mmg kena it0t .
tat0t nty dye gatai2 nan owg len jenuh lak . hehe .

10 / September / 2010 (Pagi)
Hari ini hari raya ! hari ini hari raya !
h0yeh2 ! akhirnya sempurna ibadah puasa ak t0k tahun niyh .
Pagi2 mak ak da kej0tkan aku t0k sembahang sub0h tp mengenangkan ak smlm tit0n lewat mmg terlepas sub0h aku .
pat0tnye raya aku ang0n awai tp kui 8.30 pg owg seb0k na p sembahyang raya aku lak seb0k bawu na ang0n .
mak aku mmg da hingaq abeh da at aku .
da salah aku s0 ak dengaq jewpla.
Kelam kab0t ak andy pg tuh tp cane p0wn sempat cuci ramb0t gak .
pas owg alek sebahyang raya aktiviti salam menyalam bersama ahli keluarga.
time ak bersalam nan mak ayah aku ase sebak sanad c0z ak ta0 aku da byk wat d0wg ssh aty , makan aty n byk d0sa ak at d0wg . tp Alhamdulilah sekarang ak bet0i2 da sedar .
ak p0wn da jnji ta kn wat ap yg penah ak wat dulu .
Ak p beraya umah macek fairus and umah auntie ieta .
anyway besh sanad dpt jmpe nan owg yg da lame ite ta jmpe .

10 / September / 2010 ( Malam )
M0st precious nyte !
napew ak ckp mcm tuh ? sbb asben ak ssh payah dtg penang dr kuala ketil .
ar0und sejam setengah gak na cmpai penang .
kami kuar dating utk kesekian kali .
beshhhh sanad c0z t0k kali kedua dating selama kami berkapel.
kami kuar pergi queensbay lepak ngadap laut .
secara tiba2 dye ckp at aku yg dye mmg da niat yg akulah yg terakhir dan Insyaalah lagi 2 tahun kami akan mengikat tali pertunangan.
besh c0z dye pr0p0se ak tmpat paling r0mantik smbil ngadap laut, dengaq deruan ombak , nen0k langit berbintang2 .
Kami pulang ke rumah dkt kui 12 tgh mlm tp yg pasti ak dapat wet raya dr asben ak .
RM50 ta0 . sapew na bg ntah at ak byk tuh .

11 / September / 2010
Raya kedua !
Kui 11pg mak ajak p umah maknjang c0z maknjang wat laksa .
kui 2ptg kami semua pergi ke kubur t0k wan Pa nan Tok nab .
sebak sanad c0z da lame d0wg pergi dr id0p kami .
alek dr kub0q sggh umah T0kl0ng Jali sbb tyme raya jewp p0wn na p umah t0kl0ng .
ter0k met0i .
Lepas tuh meneruskan perjalanan beraya ke Sg labu umah makngah maznah.
cmpai kui 9.30mlm gak at cane .
gara2 ayh ak jmpe nan sedara mara dye yg d0k kaki merapu tuh .
alek umah ter0s tit0n sbb ta larat sanad .
tp yg pasti mmg mnx permisi0n asben ak t0k tit0n awai and dye izinkan .
h0h0000.

12 / September / 2010
Raya Ketiga l0rh !
cepat jewp masa berlalu an ? pejam celik pejam celik jgn cmpai ta celik2 da la yew da raya ketiga .
aktiviti t0k ary niyh ialah pergi kenduri arwah at umah sedara pacek Len .
besh sanad c0z ad sate , laksa , meeh0n sup , y0ng tau f0o and nasi minyak lauk kari daging fresh .
mmg layan gilerh c0z utk raya ketiga bwu pew0t ak jmpe nasik . sekbek ia ta pr0test lau ta mampuih ak . kehkeh .
selepas itu mengik0t sepupu2 ak pergi beraya ke umah t0k pah .
paklang ajak p kub0q t0kwan shaari .
selepas itu berg0sip sakan di ruang tamu .
pulang ke ep0h kui 11.30mlm dan tiba di ep0h kui 1.30pg.
tit0n kui 4.30pg sbb teman asben ak betexting .
huhu .


anyway niyhla kesah sebelum and selepas raya .

nukilan oleh :



Wednesday, September 8, 2010

+ Balek Kampung +

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X )
Hati girang
Ho ho... Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

p0st niyh aku tulis sbb da na dekat raya .
plus hari ini aku akan balek ke kampung .
h0h0 da ta saba asenye na alek kampung weyh .
jmpe nan sedara mara
dan paling penting jumpe nan beliau .
kehkeh .
tuhla m0tif sebenar aku keyh .

anyway ak na wish t0 all my fwen here

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN
MAAFKAN SEGALA KESALAHAN AKU DARI UJUNG RAMBUT SAMPAI UJUNG KAKI.

nukilan oleh :

Saturday, September 4, 2010

Kehangatan Beraya Kini Menjelma .

Hari Sabtu (4/9/2010)

Sebelum aku bert0lak pergi meeting dkt Silibin, mak aku mmg da pesan banyak kali supaya pulang segera pas abeh meeting c0z na memulakan operasi membuat kueh raya .

Haha . Niyhla bawu aku ase mmg na beraya .
h0h0 . besh gilerh .

Ak cmpai umah tepat kui 10.25 pg and mak aku da seb0k2 suh aku get ready na membuat kueh .

Memulakan operasi pada pukui 10.45 pagi dan berakhir pada pukui 3 ptg .
h0h . bape lame mase yg di ambil tuh .
akhirnya siap 4 jenis kueh ,
antaranya : biskut sarang semut , biskut peanut butter , biskut buah pinggang dan biskut kelapa

Inilah hasilnya : taraaaaaa ...



Biskut Kelapa



Biskut Buah Pinggang


Biskut Peanut Butter



Biskut Sarang Semut


Es0k mak cakap kami akan mulakan operasi lagi untuk membuat biskut Alm0nd London dan biskut Coklat Oat .
Memang besh sanad c0z dapat membuat biskut raya bersama-sama family saya .

Nukilan oleh :






Thursday, September 2, 2010

+ Raya oh Raya +



Lagi 7 hari da na raya .
urmmm begitu cepat masa berlalu la .
persiapan ? macam ta get ready lagi la raya .
sebabnyer ?
Tak buat biskut raya lagi .
Tak sh0pping habis - habisan lagi .
had0iii t0l0ngla .
saya dah tak tahu nak buat apa niyh.
anyway paling besh kali niyh aku cuti sakan .
dari 8hb campai 19hb .
h0yehhh beshnyerr dapat pegi 0pen h0use banyak2 tahun niyh .
h0pefully raya tahun niyh akan jd da besh !

nukilan oleh :

Wednesday, August 25, 2010

+with0ut y0u i feel weird+


it's ab0ut my life..
it's ab0ut me..
wh0 want t0 n0e b0ut me can read my bl0g
f0r da first i tyme i really happy when i wif y0u..
eventh0ugh just f0r a m0ment..
having berbuka puasa t0gether and ride a m0t0rcycle t0gather..
dat was a great m0ment..
i really h0pe dat i will stay wif y0u f0rever
c0z i didn't n0e why i can't f0rget y0u..
f0r da rest of my life..
eventh0ugh we had face many pr0blem bef0re
but i can't f0rget y0u dear..
i d0n't n0e why and keep asking myself..
i n0e we're different
my m0m and my dad always advise me n0t t0 having affair wif y0u..
but i can't..
da main reas0n is we're different..
i'm really s0rry dear if one day i will hurt y0u..
but f0r dis tyme we're back again i really h0pe we can happy ever after..

i really l0ve y0u s0 much..

written by:


Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan Al-Mubarak Kembali Lagi


sungguh-sungguh gembira kerana di beri kesempatan untuk menunaikan ibadah p0se ag untuk tahun 2010 niyh..
Alhamdulillah benar2 bersyukur..
Tapi untuk dis year sanad ser0nok c0z sambut puasa pertama nan my bel0ved family..
last year tyme study ag at melaka mmg da sadness ta0 p0se..
mukan ta bersyukur tp cdey c0z bef0re dis mmg p0se nan family..

plus aku da berazam untuk p0se tahun niyh yg aku na lakukan amal ibadat yg benar2 khusyuk untuk dapatkan keberkatan pada bulan p0se niyh..

anyway kepada semua bl0ggers yg singgah SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK..

nukilan oleh:

n0 tittle a0..

entrie niyh ak updated c0z jiwa ak berbelah bahagi ta0..
niyh sume gara2 semalam punyerr cite..

kes pertama:
i'm s0 happy yesterday c0z met my dearest besh fwen iaitu incek Harris b Abd Hamid..
mmg langsung ta jangka2 ta0..
aku mmg ta0 dye keja at ep0h skunk tp mase mmg membataskan kt0wg plus incek Fendi R0sli msty tak akn bg sy suke2 aty kuar nan laki len..
na masak cgt pangai dye a0..


kes kedua:
last night online fesbuk..sje gegatai ms0k at pr0file incek Fendi Rosli..c0z ad n0tification owg anta k0men at status dye..
then check it out terus..
mmg terkejut gilerh c0z ad s0me0ne nama nur amira beri k0men at status dye..
bef0re dis mmg dak niyh da k0men kebanyakkan status si incek Fendi Rosli niyh..
then aku p0wn bukak pr0file and lastly bukak at pic niyh..
terkejut gilerh bagai na luruh jantung2 sume+angg0ta bdn ..
ad0iii ad pic Incek Fendi nan dak tuh punyerrr mesra..
ad0iii menci gilerh ta0..
bile time ak disuruhnyer delete gamb02 yg ta berkenaan tuh..
aku p0wn it0t jewp tp mmg p0mp0wn tuh???????
meng0ngggg!!!
wtf!!! hate all da sh*t!!!
arghhhhhhh menciiiii syial!

luahan perasaan:

Sunday, August 8, 2010

+T0day Da Day+

starting fr0m -Sunday(8/August/2010) i'm n0t bel0ng t0 Zaiful Azri anym0re..
I'm really back t0 single..
i've tried hard t0 fall in l0ve wif Zaiful Azri backj
but i failed..
i really dunn0 what was happen..
it really ann0ying me..
when i wif him i felt like in a hell..
but s0metimes i mish him..
but fr0m n0w on i only have Muhammad Affendi..
i h0pe my relation between him will be clear and sm0oth..
n0t like bef0re dis c0z i beating dat we're en0ugh matured..

T0 Zaiful Azri s0rry f0r hurting y0u..
t0 Affendi really l0ve y0u s0 much..
never hurt each others again..

Dedicated by:

Thursday, August 5, 2010

Hati Yang Kau Sakiti

Dis s0ng dedicated t0 s0me0ne dat really l0ve t0 hurt me a l0t at the past..
i d0 l0ve him but its all past..
open new chapter n0w..


jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa


ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti


ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

Tolong Ingatkan Aku

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita


Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2010/05/lirik-lagu-tolong-ingatkan-aku-ana.html#ixzz0vkE7OfRq

Monday, August 2, 2010

+Most Precious Nyte Outing+

This p0st dedicated t0 SOFI..

Sebabnyerr pd mlm 24/Julai/2010 telah keluar pergi dating dengan si dia..
untuk pertama kalinyer dating tapi ditemani dengan 2 b0dyguard besar ta0..
bermakna tiada apa-apa yang terjadi oke.

Place: Pantai Roboh/Ban Pecah di Tanjung Piandang
untuk pertama kalinya menjejakkan kaki di sana.Asyik dengar orang bercerita dan akhirnya merasa juga pergi kesana..
rasa macam kejutan budaya gakla pergi sana c0z kat eyp0h asenye tade ag mcm tuh..
apa yang lainnyer owg terlalu ramai hanya t0k melepak saja2 smbil nen0k kara0ke open..
huihhh kalah owg muda ta0..kbnyakkan owg tua ta0 yg kara0ke tuh..
d0k sana mmg pecah pale..
stay sana ar0und 25minit jewp c0z pale da ase pening2..
ta ley tahan..na ase termuntah p0wn ada..

Place: Pusat Karaoke Keluarga Parit Buntar
setelah ase na termuntah nen0k owg tua kara0ke akhirnya amik kptsn kami lak menyerlahkan bakat yang terpendam a.k.a terpadam..
lagu yang aku dendangkan ialah (1)Tak Mungkin Kerna Sayang (2)Hati Yang Kau Sakiti
mlm tuh mmg terserlah bakat yg terpadam ak ad..
huihhh mmg enj0y meyh..

Anyway aku harap sangat dapat keluar dengan dye lagi after dis..

Nukilan oleh:

Wednesday, July 14, 2010

+Back T0 n0rmal+

untuk entry aku ase cgt hepy sbb aku nan incek S kembali berkawan semula..
kepada incek A i'm really s0wie br0 c0z hurting u s0 much..
i didn't mean t0 but its my decision..
i h0pe u can face da reality n0w..
try find an0ther gurl outside there..
i'm n0t f0r y0u..i'm really s0wie..
Sanad besh eventh0ugh aku terpakse melukakan hati sese0rang..
tapi untuk pegangan yang aku telah pegang sejak aku kecil
kini aku akur dan redha..
terima kaseh Ya Allah kerana Kau telah menyedarkan hambamu yg alpa ini..
Sesungguhnya Engkaula Maha Berkuasa atas segala-gala di atas muka bumi ini..
untuk incek S terima kaseh sbb terima keadaan saya
terima kaseh gak sbb selalu k0l saya..
saya bkn tana k0l awak tp buat masa sekarang kredit ta banyak meyh..
nty gaji saya jnji saya akn k0l awak selalu..
anyway thanx again yeah incek S..
Incek A i'm really s0wie c0z terpaksa melukakan hati anda lagi..
saya sekarang dah pikir masak-masak
saya akan ikut kehendak pilihan family saya..
saya nak kehidupan saya di redhai dan diberkati sampai bile2..
itu janji saya dekat family saya sekarang..
once again i'm really s0wie ta0..
and thanx utk semuanya
m0st imp0rtant halalkan apa saja yag penah awak bagi dan kita share selama ini..

nukilan oleh:

Monday, July 12, 2010

+Benarkah??+

Gayanya..
tutur percakapannyer..
gerak bahasa badannyer..
sume tuh menggambarkan dye ingin menarik perhatianku..
tapi atiku sendiri yg menidakkan..
adakah benar??
aku sendiri tak pasti tentang itu..
Mak da pesan awal2 nan aku jgn trlalu rapat
takut kemudian ari owg akn anggapn kita lain..
aku sendiri keliru sbb masalah aku antara ayie nan s0fi maseh tergantung..
ayie maseh harapkan aku..
s0fi pula membuat aku seperti terkejar2 akn dye..
aku sendiri buntu..
kadangkala niat aku hanya berkawan
tp entahla kaum lelaki niyh gemar salah anggap akan aku..
bila aku mengambil berat dikatakan aku menyukai mereka..
tp sbnrnya aku hnya menganggap anda semua kawan sahaja..
untuk yg berkenaan sy mnx maaf sbbsaya ase ite hanya buley berakawan
saya ta berani lagi untuk menerima kaseh syg dr sesiapapun
sbb sy penah terluka sebelum niyh..
sy harap awk dpt paam keadaan sy..
InsyaAllah suatu hari nanti andai terbuka pntu hati sy
sy akn maklumkn awak..


nukilan oleh:

Sunday, July 11, 2010

+ It's w0nderful W0rld+


Sanad besh c0z t0day aku ta perlu pegi keja..
untuk pertama kali sejak bekerja akucuty pada weekend..
Sanad syi0kk w0kk!!
Aktiviti aku untuk weekend pertama yg ta perlu kerja ialah:
(1) opc0z la ang0n lewat c0z weekend ta perlu k0je..
(2) mengemas bilik aku yag jarang aku kemas- hampeh met0i pemalas..
(3) Pergi berjalan ke matrix g0peng jumpe nan adek aku yg k0n0n windu at aku..
(4) alek dari g0peng aku membuta ag cmpai kui 6ptg..
Urmmmm.. besh sanad..
Had0iii bilerh ta penah cuty time weekend niyh la aku ase asyik nant0k jewp..
almaklumlah cuty weekend niyh tujuannye utk wat dem0kkan badan aku tp ley dem0k kew??
urmm mcm ssh jewp c0z aku mmg kate0ri kecik an??
tapewla yg penting berusaha..
CHAIY0K2 Elani Hassan..
D0 better f0r urself.. nj0y a l0t mylife..
d0n't ever2 disturb me keyh..

nukilan oleh:

Thursday, July 8, 2010

+Kehidupanku Bermula Semula+


Hari terakhir di Kinta City as Cust0mer Service Assistant..
S0rry cgt2 ta0 Nadia my superb supervis0r..
Saya terpakse berhenti secara tetiba kerana mak saya dah berkeras nak saya jauh dari Zaiful Azri..
Baju unifrm saya akan bg dkt kak liza suatu hari nanti..
Ec0k bermula kehidupan saya sebagai se0rang ahli terapi di c0smic nature..
mak saya lebih rela saya kerja di sini sbb office h0ur..
gaji p0wn masyuk saya cgt suker..
d0n't get angry yeah!!
Untuk staff inf0 lain saya na mintak maaf andai saya penah wat silap kat anda semua..
huhu..ta ley blah met0iii..tp cane p0wn harap maafkan..
keja lekl0k yew..
nty saya gaji saya pergi tempat anda yew..
wakakaka~

nukilan oleh:

Wednesday, July 7, 2010

All mem0ry c0me acr0ss suddenly..




between us??
n0thing m0re..
dedicated dis p0st t0 zaiful azri da 0ne dat i reaally l0ve him s0 much..
he's sacrifice me a l0t..
he's pampered me a l0t..
m0st imp0rtant he's l0ve me s0 much..
dat day i ask f0r br0ke up i can saw sadness in his face and eyes..
he's tried t0 tell me dat he really l0ve me s0 much..
l0ve me m0re than his live..
what sh0uld i d0 n0w??
i hav t0 f0ll0w my parent decisi0n..
0thers might called me mad c0z f0ll0w my parent 0rder..
i'm d0ing dis c0z i d0n't want t0 be dis0bey daughter..
my parent sacrifice everything t0 me..
what i want they will fully c0operate wif me..
i d0n't want just bc0z my special boyfriend i had t0 be dis0bey t0 my family..
i really l0ve y0u s0 much..
i d0 l0ve y0u s0 much.
we had thr0ugh our life t0gether f0r 5 m0nth..
we share everything..
we didn't care what pe0ple said ab0ut me and said ab0ut y0u
as l0ng we're happy..
i miss our mem0ry..
i need y0u back in my life..
i really h0pe we're meant t0gether..
FOR Y0UR INF0RMATI0N I L0VE ZAIFUL AZRI BIN R0SLI S0 MUCH..N0 ONE CAN C0MPARE MY L0VE T0 HIM..

nukilan oleh:

Sunday, May 23, 2010

Pilihan antara dua..

Skunk jiwa aku sangat2 la tertekan..
urmmmm aku terlampau sygkn my bf skunk..
zaiful azri bin r0sli sy sgt sygkn awk..
mak napew mak wat kat ay0ng mcm niyh??
mak ta0 kn ay0ng sygkn ayie napew mak na kenen2kn ay0ng nan ank maklang en0n tuh??

Ay0ng mmg na jd anak yg baek tp ta buley kew mak paham aty and pasaan ay0ng niyh??
ay0ng syg sgt2 mak kat ayie tuh..
Antara ayie?? antara s0fi??

(1) PEKERJAAN:
Ayie= technician airc0nd
S0fi= wat bisnes kedai makan

(2)UMUR:
Ayie = 27thn(mmg tua tp pangai mcm dak2 jewp)
S0fi= 21thn (muda tp mcm serius urmmm ta suke la)

mak i d0 l0ve ayie s0 much..
i d0n't want other..
only ayie inside my heart..
we shared everything..
he makes me smile again..
help me??
i d0n't want meyh other pe0ple..
Ayie!! i l0ve y0u s0 much!!

Monday, May 17, 2010

Terrible Day!!

Perghh!! title p0wn da ley wat owg tertnye2 an??
actually last night aku kena pegi h0spital Besar Ep0h or skunk owg panggey H0spital Raja Perempuan Bainun..
Mukan aku saketla..lau aku saket tadenye na update bl0g aku niyh..

Semalam aku pulang k0je pukui 9mlm tepat..
ujan lebat cgt kat luar tuh..aty aku ase ta sedap cgt t0k semalam..
mcm ada s0mething yg akn happen..
sesampai jewp aku kat l0ading bay aku nen0k muke asben aku cuak semacam..
Aku tnye dye and dye jwb my mum in law kat 0sptal..
kat kecemasan td sesak nafas..
Ta pikir panjang dah aku ajak dye terus p 0sptal tayah anta aku alek ag..

sampai jewp kat 0sptal ter0s k0l my mum and gta0 alek lewat cikit..
mu mum p0wn bg permissi0n..
ujan lebat cgt mlm niyh..aku da lenjun niyh..
bayangla dr jejey cmpai 0sptal ujan lebat cgt..
asben aku terus masuk kecemasan..
salam nan adek ipar aku then sej0k cgt2..
aku dah gigil cgt2 time tuh..
nan dada p0wn ase mcm saket nyucuk2 jewp..
jgn aku lak ms0k 0sptal dah..

Kami alek dr 0sptal kui 12.00 tghmlm
campai kat umah p0wn kui 12.30 tghmlm..
sekbek ujan da benti..
hueh~ lau ta ma0 aku kena redah ujan ag..
OMG ta mungkin..
aku da ase mcm na demam..
terus andy and telan ubat terus and g0ing t0 sleep..


Sunday, May 16, 2010

I d0 Mish him s0 much


Mish who??
My asben pr0bably??tak k0t c0z just n0w baru jewp jumpa nan dye..baru jewp dpt ciuman kaseh syg kat dahi..tak mungkin meyh..
Actually aku rindu cgt kat my best friend la..Dye se0rg kawan yg cgt take care pasai aku..
Nak ta0 tak dye niyh sape..Dye la se0rang kawan lelaki terbaek penah aku kenai..
HARRIS BIN ABDUL HAMID a.k.a T0MEY..
Cane aku kenai nan dye??Kt0wg niyh 1 tmpt keje la..
Dye niyh maintenance t0k Jejey Ep0h dlu tp skunk dah benti keje dah lpas dpt tawaran TNB and itu bermakna dye tgglkan aku and pegi bangi..Huwaaa s0 sad..
But n0w relieve cikit c0z dye skunk dah stat mcg nan aku alek s0 ase sher0n0k..

P/S: I mmg syg kat Harris but m0st imp0rtand i lebih sygkan my family then bwu my asben..


Inilah my besh Friend f0rever(BFF)
Incek Harris a.ka. T0mey..




Monday, May 3, 2010

Kau kembali semula..

tepat pukul 1.54am(3/may/2010) kau kembali semula dlm idupku..untuk ap??aku p0wn ta pasti..aku mgkn telah janji t0k menyayangi dirimu..tp percayalah walaup0wn aku menyayangi asben ku tp ta disangkal aku ta dapt menyayangi die seperti mana aku menyayangi dirimu..
Skandal??ouhh ta mungkin kerana aku tam0 lagi berpaling tadah ata0u kata saintifik curang dengan asbenku yg amat aku sayang..kami ingin membina hidup kami..biarkan kami gembira dan bahagia selama-lamanya..Aku tahu kau ta dpt melupakan aku kan??aku p0wn begitu..tp sayang seribu kali sayang..ketika aku menyayangi dirimu lebih dr nyawaku kau mempermainkan perasaanku..adakah kau penah pikir akn diri ku??akan perasaan ku??kau lihat aku tersenyum tp dalama haty aku cukup terseksa bergelar kekasihmu..cukupla apa yg penah aku lalui bersama kau..aku harap aku dapat idup dgn aman..biarkan aku..tinggalkan aku..

Sunday, May 2, 2010

m0ment yang tak mungkin aku akan lupe..

30/April/2010

Tengs t0k my Asben c0z wat suprise yg langsung aku ta duga..
hueh~ first tyme k0t ad laki yg treat aku jd begitu special dalam id0p aku..
Impian aku jd kenyataan k0t..Ad0yaii sampai skunk still ta cye ag niyh..hahaha..
demand syial..

:::ku kenang kembali:::

Ayie: cepatla yunk da lapa tahap gaban niyh..g la swipe cpt..
Me:Y0lah2 sab0 ta ley kew??
Ayie: Bie tggu ayg kat secret recipe ta0..Bie na bwk ayg p mam kat tmpt special cgt..
Me: owyte..

Selepas swipe..turun menghala ke gr0und fl0or..

Me: Bie napew ite menghala ke J0hnny's Restaurant niyh??
Ayie: Napew ta cye kew??
Me: Bie jgnla memain..ayg lapa niyh..da la keje cmpai kui 12 ary niyh..
Ayie: J0mla ms0k..

Akhirnya impian aku t0k mam stimb0t kat j0hnny's restaurant tercapai gak..hurmmm sungguh ku ta sangka..asben aku yg muke ganas tuh upe2nye ngat ag kata2 aku tyme mule2 kawan nan dye dulu..
Bie tengs a l0ts ta0 c0z bie da menceriakan ary ayang..Bie da wat ayg jd gurl paling hepi skunk niyh..
Bie i really l0ve y0u s0 much!!



Wednesday, March 31, 2010

KESILAPANKU BERULANG KEMBALI

Semalam aku wat keje gilerh k0t..Aku ley kuar nan laki len padahal asben aku da janji na alek t0k jumpe nan aku..urmmm aku ta ta0la apa yg aku pikirkan??Kekdg kusut gak..Tapi apa yg pasti aku mmg sayang gilerh kat asben aku tp aku ley gak curang nan dye..ter0k met0ii la..Bayangkan 6jam aku kuar ta on kedua-dua f0n aku..mak aku cari n asben aku p0wn cari aku kat pekan..Aku alek jewp mak aku tanye aku g mane na sipi2 ag jewp na kne lempang nan ayah..aku pandai ngelak meyh..mak aku k0l ayie gta0 aku da selamat samapai umah..dye mnx permission mak aku t0k bwk aku kuar..ak p0wn kuar nan dye n dye da maah aku nan begitu terukk..Tp last2 bwu aku sedar yg aku skunk hnye menyayangi diri dye tade owg len ag..Skunk p0wn ak ase aku na berubah met0i2..
ILYSM AYIE MEYH!!

Sunday, March 21, 2010

KESAKETAN MELANDA DIRIKU..

Seawal jam 3 pg ak da terjage c0z pew0tku begitu memulas2 la..
ta ta0la na ckp sbb ak mam knduri k0t ta p0wn sbb ak mam nasi t0mat0 yg ak beli kat pas0 mlm tuh..
tekanan gak la..
ad0iii berulang-alik byk kali gak ak ke t0ilet..
kul 5pg bwu ak dpt lelapkn mata tuh p0wn dptla tit0 sekejap dlm 2 jam c0z ak kena keja pagi..
Saketnyerrr hnya Allah jewp ta0..
mam PIL CHI KIT TECK AUN p0wn mcm tade ap efek..
da dkt 2 bungkus gak ak mam tp still saket ag..
alek dr keje ujan..mcm bese weekend mmg asben ak yg akn anta and amik ak p keje..
keje ajak asben ak p klinik..d0c bg ubat s0 terpkse mam gak..
huhuhu~
s0 asenyer t0k ary niyh..
h0pe c0k akn el0k da saket pew0t den niyh..

Saturday, March 20, 2010

h0liday kat terengganu weyh!!

cuty-cuty malaysia!!
hahaha ta ley blah gilerh..
15/march/2010
gerak dr umah dalam pukul 7 pg t0k bercuty ke ganu kite..
laluan di ambil ialah melalui lebuhraya timur-barat(it0t gerik keyh)..
yg f0l0w ite owg p0wn family kpd ank yg mak ak jaga semenjak kecik c0z d0wg mmg asal ganu..
s0 cgt memudahkn perjalanan..
destinati persinggahan 1st ckaly kat gerik t0k bekpes..
then ak tetit0 mmg ta sedar ap da..
bile bukak jewp mata ak nen0k d0wg da benty..
singgah kew bukit bunga di tanah merah..fuhh mmg layan bear dye yg BESAR PUNYER harge dlm RM95 jewp..mata ak da mcm berpinar-pinar a.k.a rambang mata..ishhh teruk met0iii..
teruskn perjalanan sggh di jerteh t0k lunch+s0lat ckaly..
singgah lak kat penarik,setiu mam ikan+s0t0ng celup tepung..mmg layanla ikan+s0t0ng fresh gilerh..mencet pew0t ak seketika..sampai jewp kat kuale ganu sggh stadium sultan mizan yg r0b0h bumbungnyerr sempat la gak berp0sing kat sane hahaha..
00oopsss!! terlupa lak lau gi ganu ta men pantai ta sempurna idup asenyer..
lepak men gigi air selama 1 jam gak..abeh gelap muke ak da skunk cmpai owg tegur suda..
gi wat facial lah gaji niyh..hehehe..
mlm tuh lepak kat dataran syahbandar +pusing2 kuale ganu..layan beb semp0iii meyh..
pas tuh alek tit0la pe ag..
bdn penat s0 kne charge energy alek t0k berjln-jln agy ke kuale ganu..

16/3/2010
si0t gilerh pg niyh..
ta penah penah ak ang0n awai tetbe di kejutkn nan tempikan mak t0k ang0n..
mak:bangun cepat!!na jln tempat len lak!!dtg cnie mukan na wat taik mata!!
ot0matik terus ang0n..hahaha tp bdn msh penat weyh..ku gagahi jua..
bekpes ak pg niyh nasi dagang..perghhh kat perak p0wn ta ley dpt nasi dagang syi0k begini..
abeh 1 bungkus ak tibai nasi tuh..kebulur gilerhhh..
gerak p pasar payang..mak na cari kaen batik t0k adekadeknyerrr..
ak it0t jewp kemane kaki mereka melangkahhh..
z0h0r tuh yg pasti g s0lat kat MASJID KRISTAl wokkk..
perghhh mmg cantikla masjid tuh..kagum ak nan binaan dye..
mlm tuh lak g dinner kat umah kwn kepada family pakcik zuli..
mamla da rezki jgn dit0lak nty Allah maah..
balik jewp umah h0mestay cuci kaki bantal +katil memanggil namaku..
marilah tidurrr!!

17/3/2010
last day kat cnie..
balik tyme..
cam berat aty jewp anyway kenangan manis met0ii dtg cnie..
alek tuh dlm pjlnan mak sggh batu rakit t0k memb0r0ng k0p0k lek0r..
abeh dkt seratus hinggit gak wet mak ak beli k0p0k lek0 jewp..
mmg gilerh kentang ahhh..
otw alek kat lebuhraya timur-barat stuck dkt setengah jam c0z l0ri terbalik..
da la panas terpkse ku tahan jua..
bertambah-tambanh gelap kulit aku di watnyeee..
ohhh ta mungkinn!!!
sampai ep0h dlm kul 6 lbey...
cri sumber mknan then andy terus tit0 ta sedar apa ag..
terukknyeerrrr!!



KEHIDUPANKU KINI BERSERI KEMBALI..

SEjak pertama kali aku mengenali dirimu..aku cukup tertarik dgn sikapmu yg begitu caring pasai diriku..dulu aku tak percaya tentng cinta lagi setelah diriku benar-benar dikecewakan oleh insan bergelar lelaki..tetapi dengan dirimu baru kini ku sedar mana intan mana kaca..bukan semua lelaki begitu rupanya..alku sememangnya berasa amat bersyukur dengan kehadiranmu di dalam hidupku..
ZAIFUL HAZERI engkaulah segala-galanya bagi diriku..
aku sememangnya menyayangi dirimu..

Monday, January 11, 2010

What a great m0ment..

oh hye..da lame i ta update bl0g i niyh..urmmm since ary selasa lpas ak sakit..jap demam jap kena kencing ta lawas..ad0iii sgt tensi0n ta0..Ary isnin(4/1/2010) ak kena s0und nan intan c0z ak anta mcg kat nazrin..b0d0 punyer betina jalang..laki ang yg seb0k nan ak.. mukan ak yg gatai nan laki ang..dye ngat dye tua dr ak senang2 jewp na s0und ak..hampeh met0ii..haram jadah punyer betina..ckp da clash yew??tp d0k berkepit gak nan nazrin..pukimak met0ii..nazrin lak mnx maaf kat ak..ak p0wn ta kesah lau dye na mnx maaf or ta tp ap ak ta0 hal dye ak tam0 ms0k camp0r da..ap dye wat mampuih pigi..ak ta kesah langsung..laki sume b0d0 jewp..hampeh na mampuih..
berkenalan nan wan iaitu dak kfc nyh semp0i gak..dye niyh mmg funny ta0..even um0 kami beza setahun tp okehla..asenyer cmpai cie jewp keyh..
✖COPYRIGHT ™ elanihassan.blogspot.com✖